EN BURUK 19 MAYIS

Ereğli İlçesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

EN BURUK 19 MAYIS
gundemeregli.com-Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı buruk bir şekilde kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla Zonguldak, Ereğli ve diğer ilçelerde törenler düzenlendi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak ve Ereğli’de de geçit töreni ve gösteriler iptal edildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yıldönümü nedeniyle Tüm Yurtta Olduğu gibi Zonguldak Valiliği önünde ve Kdz Ereğli anıt önünde törenler düzenlendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) , Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) tarafından alternatif törenler düzenlendi.

 
 
BU YAS KAPSAMINDA PROGRAMLARIMIZIN BÜYÜK BÖLÜMLERİNİ İPTAL ETTİK
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. Yıldönümü kapsamında Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz tarafından Zonguldak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi. Törene, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, AK Parti, MHP ve CHP il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, “Bugün 95. yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bugün burada çelenk koyma töreni icra ettik. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü aracılığıyla, tabi bizim bir haftaya yayılan bir programımız vardı. Bu programlarımızı Manisa Soma ilçemizde meydana gelen elim kaza sonucunda hayatlarını kaybeden 302 tane maden şehidimiz var. Bu manada ulusal yas ilan edildi devletimiz tarafından. Bu yas kapsamında programlarımızın büyük bölümlerini iptal ettik, sadece çelenk koyma kısmını icra ettik. Ben bu vesile ile maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. İnşallah devletimizi, milletimizi Cenabı Allah bundan daha büyük felaketlerden, bunların tekrar etmesinden korusun. Milletimizin başı sağolsun” dedi.
Konuşmanın ardından tören sona erdi.
 
 

EREĞLİ’DE DE GEÇİT TÖRENİ VE GÖSTERİLER İPTAL EDİLDİ

Kdz Ereğli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına Atatürk Anıtı’na çelenk’i Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç koydu. Resmi tören, çelenk’in sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Atatürk Anıtı önünde ki törene Kdz. Ereğli milli Eğitim Müdürlüğü ile okulların yöneticileri ve bazı okullardan öğrenciler katıldı. Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de geçit töreni ve gösteriler iptal edildi.

 
 
 
CHP İLE ADD’DEN ALTERNATİF TÖREN

Resmi törenin ardından CHP Kdz. Ereğli İlçe teşkilatı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından alternatif tören düzenlendi. Törende CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile Cumhuriyet Kadınları Derneği ve ADD yöneticileri Atatürk Anıtı´na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.
 
Diğer yandan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesajlar yayımlandı.

 
AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ PROF DR ERCAN CANDAN;

“Kurtuluş mücadelemizin başlaması ve Cumhuriyetin kurulmasında iki önemli dönüm noktası yer almaktadır. Birincisi 19 Mayıs 1919 günü Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a ayak basması ve özgürlük ateşini yakarak tüm Anadolu’yu sarması. İkincisi de 23 Nisan 1920 TBMM’nin açılması, Milli İradeyi Hakim kılmasıdır.

19 Mayıs 1919 yılında başlayan, dalga dalga tüm yurda yayılan özgürlük ateşiyle milletimiz küllerinden adeta yeniden doğmuştur. Milletimiz, kenetlenerek bir kahramanlık destanı olan “Milli Mücadeleyi” büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüş, hiçbir zaman esareti kabullenmeyeceğini tüm dünyaya duyurmuştur.

Atamız, bu iki önemli tarihi ülkemizin teminatı olan çocuklara ve gençlere bayram olarak hediye etmiştir. Bu hediye çocuklarımıza ve gençlerimize aynı zamanda bir mesaj vererek sorumlulukta yüklemiştir.Gençlerimize şanlı bir geçmişin mirasçıları olduklarını, milletimizin kültür, inanç ve değerlerinize sahip çıkarak Cumhuriyetimizi daha da yüceltmelerini, demokrasimizi güçlendirerek ülkemizi muasır medeniyetlere taşımalarını bayrağı sizden sonraki gençlere onurla, gururla devretmeleri gerektiğini bildirmiştir.Bu vesilesi ile;Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere değerli silah arkadaşlarını, isimlerini bilmediğimiz nice kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyor tüm hemşehrilerimizin bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 
KDZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır.

19 Mayıs 1919 tarihinde bir kahramanlık destanına dönüşen Milli Mücadele Ruhu büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülmüş, hiçbir zaman esareti kabullenmeyeceğimiz, tüm dünyaya duyurulmuştur.

Bugün bir taraftan milli bayramımızın gururunu, diğer yandan da Soma’daki maden faciasının acısını birlikte yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları, kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyor. Tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 
CUMHURİYET HALK PARTİSİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİ PROF DR MEHMET HABERAL VE ALİ İHSAN KÖKTÜRK

“Hepimizin bildiği gibi; Türk Ulusunun, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, özgür ve bağımsız yaşama iradesiyle 19 Mayıs 1919 Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesi, 9 Eylül 1922’de düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle sona ermiş, sonrasında Laik – demokratik çağdaş Cumhuriyetimiz kurulmuştur… Milli Mücadelemiz, her günü büyük derslerle dolu büyük bir destandır. Emperyalizme karşı kazanılan büyük zaferin sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğine armağan edilen en büyük tarihsel mirastır…Büyük Atatürk bu mirası Türk gençliğine emanet ederken, gelecekte bağımsızlığı ve cumhuriyeti yok etmek isteyecek düşmanların olacağını belirterek gençliğe seslenmişti. Ne yazık ki bugün; ülkemiz, Büyük Önderimizin “Gençliğe Söylev”inde dikkat çektiği gibi, iç ve dış tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır. Ancak hiçbir zaman unutulmamalıdır ki; Türk Ulusu, Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti, devrimleri emanet ettiği Türk Gençliği ve Büyük Önderinin göstermiş olduğu hedeflere, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine ve onların sembolleri olan ulusal bayramlarımıza her zaman kararlılıkla sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimizle, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, Türk Gençliğinin ve tüm ulusumuzun “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı yürekten ve Soma’daki acıların bir kez daha yaşanmamasını dileyerek kutluyoruz. “

 
CUMHURİYET HALK PARTİSİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANLIĞI

“19 Mayıs Kurtuluşun, emperyalist işgal altındaki ülkemizin ulusal kurtuluş mücadelesinin, uluslaşma sürecinin başladığı gündür.19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti ‘nin temelinin atıldığı gündür.19 Mayıs, yarınları aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren, tam bağımsızlığın öncüsü Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün doğum günüdür.Bu yıl 19 Mayıs, Soma’da ki katliam nedeniyle yaşamını yitiren yüzlerce maden emekçisinin acısını yüreğimizde hissederek sessizce kutlansa da, 19 Mayıs ruhu ve coşkusunu söndürme gayretinde olanlara karşı Cumhuriyet Halk Partisi tüm üyeleriyle, bağımsız, laik, demokratik Türkiye’den yana olan tüm vatandaşlarımızla birlikte uyanık olmak zorundayız. Demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, özgürlüğe olan inancımızı ve bu uğurda mücadele kararlılığımızı ancak böyle diri tutabilir, emekçilerin adeta soykırım gibi canlarını vermelerinin önüne böyle geçebilir, çağdaş, güvenli, insanca bir çalışma düzenini böyle kura biliriz. 19 Mayıs’ın ışığı ve coşkusu hiç sönmesin. Yaşasın 19 Mayıs. “

KDZ EREĞLİ TARİH DOĞA VE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİ

“Millet olarak 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nın 95.yıldönümünü bugün yurdumuzun her köşesinde ve ilçemizde Soma’da maden şehidi olan 301 kardeşimizin yası ve derin üzüntüsü içinde buruk bir şekilde kutluyoruz.19 Mayıs 1919 tarihi, esarete mahkûm edilmek istenen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğindeki özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımı olmuştur.Tarihimizin akışını değiştiren bu olaydan sonra milletimiz kenetlenerek eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanı olan Milli Mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür.Böylesine büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün gençlerimize verdiği değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının ifadesidir.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER