Engelli otomobilinde, engelli yakınlarına kolaylık

Karayolları Trafik Yönetmeliği´nde yapılan değişiklikle, bundan böyle engelli bireylere ait olan araçlar yakınları tarafından kullanılabilecek.

Engelli otomobilinde, engelli yakınlarına kolaylık
Karayolları Trafik Yönetmeliği´nde yapılan değişiklikle, bundan böyle engelli bireylere ait olan araçlar yakınları tarafından kullanılabilecek. Söz konusu uygulamayla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, yönetmelikte yapılan değişikliğin engelli bireylere kolaylık sağlayacağını vurguladı.
Karayolları Trafik Yönetmeliği´nde yapılan düzenlemeyle engelli bireylere ait araçların trafik tescil işlemlerinde yeni bir döneme geçildi. Yapılan değişiklikle engelli araçları artık yakınları tarafından da kullanılabilecek. Değişen yönetmelikle ilgili değerlendirmede bulunana Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, “Önceki yönetmelikte bilindiği gibi engellilerin kullandığı ÖTV’den ve vergiden muaf olarak aldıkları özel tertibatlı engelli otomobilleri hiçbir şekilde başkaları tarafından kullanılamıyordu. Yeni çıkan düzenlemeyle özel tertibatlı da olsa engelli araçları artık engelli bireyin eşi, çocuğu ve kardeşi gibi yani birinci derecede yakın akrabaları tarafından kullanılabilecek. Uygulama engelli bireylere büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacak. Önceden engelli birey bir yere gitmek istediğinde eşi ya da çocuğu aracı kullanmıyor, bu araçtan faydalanamıyordu. Gerçekten güzel bir uygulama bundan böyle özel tertibatlı engelli araçları, bireyin birinci dereceden yakınları tarafından da kullanılabilecek” dedi.
Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2015, 12:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
onur akkaya
onur akkaya - 9 yıl Önce

teşekkürler etmeyi geçen herkese

SIRADAKİ HABER