Engelliler Haftası festival havasında kutlandı

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 10-16Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlamaların ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.

Engelliler Haftası festival havasında kutlandı


Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlamaların ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.Etkinlikler kapsamında İlk gün  ilk olarak Balıkesir Valiliği Halk Eğitim Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Mehteran Takımı eşliğinde kortej düzenlenerek araç trafiğine kapatılan Devrim Bulvarı mevkiinden Atatürk Anıt’ı önüne kadar yüründü.

Kortej yürüyüşüne; İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Ereği Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri, Karadeniz Ereğli Fiziksel Engeller Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Milletvekili adayları Faruk Çaturoğlu ve Ünal Demirtaş, Filistin Engelli Milli, ve Ereğli Belediyespor Voleybol Takımlarının oyuncuları ve diğer konuklar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortej yürüyüşü sonrası Anıt önünde Türk ve Filistin’de hayatlarını yitirenler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı ise bir ağızdan söylendi. Anıt girişinde bulunan iki adet meşale, şenliğe katılan protokol üyeleri tarafından yakılırken ardından da Atatürk Caddesi Amfi Tiyatro’daki etkinliğe geçildi.

Buradaki şenlik etkinlikleri, ilçede bulunan bazı dernekler için oluşturulan stantların açılışı ile başladı. Başkan Hüseyin Uysal, kurdele kesimin ardından, ‘ebru sanatı’ sunumu yapılan bir stantta, ‘ebru’ yaptı.

Uysal, aldığı kısa eğitim sonrası yaptığı ebruda, iç içe girmiş kalp figürleri yarattı. Amfi içindeki etkinlerde ise Balıkesir Valiliği Halk Eğitim Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Mehteran Takımı’nın verdiği 10 eserlik konser beğeni ile izlendi.

UYSAL; “HEDEF ENGELLİ OLİMPİYATLARINI EREĞLİ’DE YAPMAK”

Başkan Uysal’da Türkiye’de ve Ereğli’de ilk kez bir engelli haftasının şenliklerle ve samimiyetle kutlandığını söylediği konuşmasında hedeflerinin olimpiyatları Ereğli’de gerçekleştiresiye kadar şehri engellilerin daha rahat yaşabileceği bir kent haline getirmek olduğunu söyledi. Başkan Uysal, kaldırımlarından ulaşımına kadar Karadeniz Ereğli’yi değiştirmek istediklerini vurgulayarak, ekibiyle birlikte bunu başarmak için çalışacaklarını anlattı.

SUBBUAN: “SADECE HÜRRİYETİMİZİ İSTEDİK”
 
Çoğu, İsrail devleti ile girdikleri savaş ortamında yaralananlardan kurulu Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı oyuncularının koçu Mohammedziyadratip Subbuan, kendilerini ilçeye davet eden Başkan Uysal ve ekibine teşekkür etti. Subbuan, kardeşlik vurgusu yaptığı konuşmasında, Ereğli’de olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek, “size, değerli Filistin halkının, kıymetli selamlarını iletiyorum. Takımımız, İsrail’in yapmış olduğu saldırılar sonrası bir takim engel durumu yaşan kardeşlerimizden oluşturulmuştur. Filistin halkı olarak, sadece Dünya barışını ve sadece hürriyetimizi istedik” dedi.

Ardından konuşan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Yard. Doç. Bessam Kavasim ise ilki ülke arasında ki dostluğu işaret etti.

ŞENTÜRK’TEN, UYSAL VE ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
 
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de, Ereğli tarihinde, içine engellilerin dâhil edildiği böyle bir etkinliğin daha önce olmadığını belirttiği konuşmasına “Yıl 2015. Ereğli Belediyesi, kurulalı 135 yıl olmuş. Bu kadar yılın üstüne, Ereğli’de, ilk defa bir Engelli Koordinasyon Merkezi kurularak ilk defa Engelliler Şenliği düzenleyen Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hüseyin Uysal’a güçlü bir alkış rica ediyorum.” sözleriyle başladı.

‘Bir alkışta, derneğimizin yönetiminde olan Belediye’de Başkan Yardımcısı yapan ve engelliler adına kendisini şans olarak gördüğümüz Nazım Erdoğan’a rica ediyorum.” diyen Şentürk, “ İlçemizde yaşan engellilerin birçok sorunu var ancak bu güzel ortamda bu sorunlara değinmeyeceğim. Sayın başkanımız onları takip ediyor ve çözecektir.” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: YETERKİ FIRSAT VERİLSİN

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan da, şenlikte yaptığı konuşmada, fırsat verilen engelli bireylerin, kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini savundu.

Engelli bireyler için düşünülen sosyal etkinliklerin artarak devam edeceğini dile getirdi. Erdoğan, “20 yıldır düşünülmeyen engelli kardeşlerimizi, sözde değil, özde ifadelerle, kendilerini ifade edebilecek ortamı ne şekilde oluşturabileceğini tasarlamaya çalıştık.

Ereğli’de ilk defa kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi sonrası, artık kardeşlerimiz ihtiyaçlarının ele alınabileceği bir merkezlerinin olduğu açık bir şekilde görülüyor. Sayın başkanınım bir sözü, bize güç verdi. Engellilere her zaman pozitif ayrımcılık yapacağız. Devamında, hedefimiz Engelliler Olimpiyatı’nı, Ereğli’de yapmaktır. Allah nasip ederse, inşallah bunu da yapacağız.”dedi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Düzenlenen etkinlikte, Alaplı Kuzey Bakımevi Zihinsel Engelliler Halk Oyunu gösterileri, özel sporcuların basketbol şovları ile Filistinli voleybol oyuncularının halay dansı, katılımcılardan tam not aldı.Etkinliğe sonradan dahil olan Filistin Ankara Büyükelçisi Sarraj Nabil’de, şenliği beğendiğini ifade ederek, kendisini davet eden Ereğli Belediyesi’ne teşekkür etti.
Etkinliğe yaklaşık 2 bin 500 kişi katılırken, katılımcılara pilav, kavurma ve ayran ikramında bulunuldu.

MUHTEŞEM GÖSTERİ

Düzenlenen etkinlikte finali, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği sanat atölyesi “ Rüya ve Maskeler” dans ve müzik grubu yaptı. Güne damga vuran muhteşem gösteri uzun süre ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER