Ercan,Bu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum

Ercan,Bu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum

Ercan,Bu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli ŞubesiBaşkanı Metin Ercan, ERDEMİR ile yapılan 26.Dönem toplu iş sözleşmesi sürecindekendilerine destek olanlara teşekkür etti. Ercan yaptığı yazılı açıklamada, Sendikaile ERDEMİR arasındaki 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 13 Aralık2016 tarihinde Ankara’daki MESS binasında yapılan görüşmelerin ardından anlaşmaylasonuçlandığını hatırlatarak şunları söyledi ;

“18 Temmuz’da başladığımız görüşmelerde,Erdemir adına yetkili işveren sendikası MESS ile yaptığımız 5. oturum sonunda,aralarında ücretler, sosyal haklar ve benzeri maddeler üzerinde anlaşma zeminioluşmadığından tutulan ‘Uyuşmazlık Zaptı’ ile görüşmelere ara verilmişti. İlerleyen sürede ise başta Sayın GenelBaşkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere Genel Merkez Yöneticilerimizin büyükgayretleri tıkanma noktasına gelen sürece yeni bir hareketlilik getirmiştir. ÖzellikleSayın Genel başkanımızın, bir yandan emeğin hakkını alma mücadelesindeki dikduruşu, diğer yandan ise konunun masa başında tamamlanması yönünde uyguladığıpolitika, ülkemizde olduğu gibi dünya sendikal faaliyetlerine örnekgösterilecek türdendi. Şube İcra Kurulumuz da, Genel Merkezimizin direktif veönerileri doğrultusunda hareket ederek, emeğe ve ekmeğe zarar vermedensürdürülen mücadelede gereğini yerine getirmiştir.

YEREL YÖNETİCİLERDEN GÖRDÜĞÜMÜZ ANLAYIŞIUNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Bu çalışmalarımızda, başta Sayın Valimiz AliKaban, Kaymakamımız Nazım Madenoğlu olmak üzere yerel yöneticilerimizdengördüğümüz anlayışı ise unutmamız mümkün değildir. Bu zor süreçte, emeğininkarşılığını alma mücadelesi veren Erdemir işçisinin ortaya koyduğu birlik,bütünlük ve dayanışma örneği de sendikal eğitimlerde ‘ders olarak’ verilecektürdendi. Aynı şekilde, ülkemizin çeşitli illerinden gelerek Erdemir işçisiarkadaşlarına destek veren, mesaj gönderen çeşitli iş yerlerinde çalışanüyelerimizin desteği de, sergilenen dayanışmanın güzel bir göstergesiydi.Elbette, emeği, sendikamızı ve işveren kanadını bu derece ilgilendiren gelişmelerde,Ereğli ve bölge yaşayanlarının gösterdiği duyarlılığı da görmezdengelmemeliyiz. Ereğli, Alaplı ve Gülüç belediye başkanlarımız her fırsattayanımızda olmuş; sivil toplum kuruluşlarımız ziyaretlerimize gelerekdesteklerini bildirmiş, zaman zaman etkinliklerimize katılmışlardır.

İLÇE,BÖLGEESNAFI VE BASINA TEŞEKKÜR

İlçeve bölge esnaflarımız da iş yerlerine astıkları ve üzerlerinde emeğidestekleyen yazılar bulunan pankartlarla Erdemir işçisine ve sendikamıza sahipçıktıklarını göstermişlerdir. Yerel ve bölge basın/yayın kuruluşlarımız,işçinin haklı emek mücadelesinde verdiği mücadeleleri yakından takip ederek,kamuoyuna duyurmadaki görevini de tam olarak yerine getirmiştir. Sözleşmesürecinde yaklaşık 5 ay süren mücadelemiz, Sayın Genel Başkanımız Kavlak’ın dabizzat masada bulunmasıyla gelinen son oturumda, MESS ve Erdemir’ liyöneticilerin olumlu yaklaşımı ile sonuca gidilmiş ve 26. Dönem Toplu İşSözleşmesi üzerinde anlaşmaya varılmıştır.

HAYIRLIOLSUN

Tümbu gelişmeler ışığında gerçekleştirilen sözleşmenin Erdemir işçilerine, Ereğlive Bölge Halkımıza, sendikamıza ve işveren kanadına hayırlı olmasını diliyoruz.Bu bağlamda; verdiğimiz demokratik hak mücadelemizde gerekli hassasiyetigösteren başta Sayın Valimiz Ali Kaban’a, Sayın Kaymakamımız NazımMadenoğlu’na, İlçe Emniyet Müdürümüz Fahri Küçük’e, bu süreçte bizleri yalnızbırakmayan, desteklerini esirgemeyen Sayın Genel Başkanımıza ve Genel yönetimKurulu Üyelerimize, sürecin daha dauzamaması için olumlu yaklaşan Erdemir ve MESS yöneticilerine, bölgemilletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza,esnafımıza, ülke genelindeki kardeş sendikalar ile üyelerimize, halkımıza vebasın kuruluşlarımıza; mücadelemize başından sonuna kadar sahip çıkan Erdemirişçilerine sonsuz teşekkürlerimizibildiriyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 09:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 7 yıl Önce

“Elinizdeki bütün imkânları kaybetseniz, acaba böyle bir sanayii yeni baştan ne kadar zamanda kurabilirsiniz?”

Carnegie cevap vermiş:

“Eğer imkânlardan kastınız fabrikaların fiziki yapıları, makineler ve donanımsa, üç seneye kalmaz şimdikinden daha mükemmel ve modern bir şekilde sanayimi kurabilirim; fakat BÜTÜN ELEMANLARIMI, yani UZMANLARIMI, MÜHENDİSLERİMİ VE İŞÇİLERİMİ KAYBETMİŞSEM EĞER, O ZAMAN BU SANAYİİ KURMAK İÇİN ARTIK BENİM ÖMRÜM YETMEZ.”

Acımasız bir rekabetin hüküm sürdüğü günümüz dünyasında, ERDEMİR GRUBU’nun rekabet gücünü ve kurumsal performansını sektörümüze yön veren ve oyunun kurallarını belirleyen SEKTÖR LİDERİ ÇELİK ŞİRKETLERİ seviyesine çıkarmada EN ÖNEMLİ BELİRLEYİCİ GÜÇ OLAN [xt]ENTELEKTÜEL SERMAYESİNİN[xt] ALIN TERİNİN KARŞILIĞININ [xt]GREVE GİDİLMEDEN MASA BAŞINDA BAĞITLANMASINDA[xt] EMEĞİ GEÇEN TÜM TARAFLARA TEŞEKKÜRLER.

ÇELİK GİBİ SÖZLER & WORDS LIKE STEEL

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“Bir şirketi iş hayatında farklı kılan tek unsur İNSAN FAKTÖRÜDÜR. Sizin teknolojiniz, binalarınız, kullandığınız araç ve gereçler rakipleriniz tarafından taklit edilebilir; YALNIZ BİR TEK KAYNAK VAR Kİ O TAKLİT EDİLEMEZ. BU DA İNSAN KAYNAĞIDIR.” - Charles Nielson

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“Gelecek yüzyıla hazırlanmak isteyen şirketler, ENTELEKTÜEL SERMAYEYİ BELİRLEYİCİ GÜÇ OLARAK GÖRMELİ VE BUNUN ÜZERİNDE YOĞUNLAŞMALIDIRLAR.” - Tony BUZAN

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“Geçmişte kurumlar, müşteriler ve pazar payı konusunda rekabet ederlerdi; şimdiyse EN İYİ ÇALIŞANLARI BULMAK KONUSUNDA REKABET EDİYORLAR. GELECEKTE BU DAHA FAZLA BÖYLE OLACAK. EN İYİ İNSANLARI BÜNYESİNDE TOPLAYABİLEN VE ELLERİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMALARI KONUSUNDA ONLARI YÜREKLENDİREN BİR KURUM YALNIZCA PROFESYONEL MANADA DEĞİL, DUYGUSAL OLARAK DA ETKİLİ SAYILIR.” - Claus MOLLER

SÖZÜN ÖZÜ -4)
“Kendi kişisel amaçlarının şirket hedefleri ile bütünleştiğini gören kişiler; ‘İŞE İSTEKLİ BİÇİMDE GELMEK, SIKI ÇALIŞMAK, ŞİRKETTEN VE YAPTIKLARI İŞTEN TATMİN OLMAK, ŞİRKETE BAĞLANMAK VE ŞİRKETİN BAŞARISINA KENDİNİ ADAMAK KONULARINDA ÖN SIRALARDA” yer almaktadırlar.” - Jon BARRET

SÖZÜN ÖZÜ -5)
“İNOVASYON; Alışılmışın dışına çıkarak [xt]KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNMEKLE[xt] ve herkesin baktığı yere [xt]FARKLI AÇILARDAN BAKMAKLA[xt] başlar.[ct] - Ünal SAVAŞ

Saygılarımızla

Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” - “Quality is not a formality.”
https://twitter.com/UnNovaSteel
https://www.unnovasteel.com
“En iyi fikirler dünyasında @UnNovaSteel kraldır.”
“Dünyada tek rakibi kendisi.”
[ct]Kod adı @UnNovaSteel 50+1 yaşında.[ct]

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 7 yıl Önce

İş dünyasının liderlerinin bir araya geldiği eğitim ve bilgi platformu Patronlar Okulu’nda Prof. Dr Doğan Cüceloğlu yönetiminde “İŞ YERİNDE DEĞERLER VE GÜVEN” tartışıldı. Cüceloğlu, KURUM KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN DEĞERLER İLE BU DEĞERLERİN İLİŞKİLERİ NASIL ETKİLEDİĞİNE VE İŞYERİNDE GÜVENİN NASIL OLUŞTURULABİLECEĞİNE dair görüşlerini patronlar ile paylaştı.

Kişilerin EKONOMİK nedenlerin yanı sıra SOSYAL, KÜLTÜREL VE PSİKOLOJİK NEDENLERE BAĞLI OLARAK İŞ ORTAMINDA BULUNDUĞUNU belirten Cüceloğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Maddi gereksinimlerini karşılayan birey, DEĞERLERE İhtiyaç duymaktadır. EKONOMİK DAYANAĞIN YANI SIRA ÖĞRENME, İLİŞKİ KURMA VE MANEVİ DEĞERLER SAYESİNDE kişi ile kurum arasında değerler anlam kazanmaya başlar. Bu nedenle günümüz koşullarında MANEVİ OLARAK DA İHTİYAÇLARI KARŞILAYAN KURUMLAR FARKINDALIK YARATARAK UZUN ÖMÜRLÜ VE İTİBAR EDİLEBİLİR hale gelebilmektedirler.”

“Sadece PARA KAZANMAK için kurulan ve KÂRLILIKTAN BAŞKA DEĞER TANIMAYAN ŞİRKETLER NİÇİN UZUN ÖMÜRLÜ OLMUYOR?” sorusundan yola çıkan Cüceloğlu, [xt]GÜVENİN KURUM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜÇ OLDUĞUNU[xt] vurguladı. “Kurumların KÂR ODAKLI olmaktan çok ‘İNSAN ODAKLI’ olmasıyla GÜVENİN oluşturulabileceğini” belirten Cüceloğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“ÇALIŞANINA, MÜŞTERİYE, TOPLUMA, DOĞAYA VE İNSAN KAYNAKLARINA KARŞI SORUMLULUKLARINI BİLEN VE BU SORUMLULUKLARI KURUM KÜLTÜRÜYLE YAŞATABİLİR HALE GETİREN KURUMLAR, GÜVENİLİR OLARAK ALGILANIR. SORUMLULUKLARINI KURUM KÜLTÜRÜNDEN ALAN HER BİR BİREY, BU DEĞERLERİ İÇSELLEŞTİREREK KURUMUNUN AMACINA UYGUN HAREKET ETMEYE BAŞLAR. İŞİYLE YAŞAMI ARASINDA DUYGUSAL BİR BAĞ OLUŞTURAN BİREY, EYLEMLERİ İLE KURUMUN GÜVENİLİR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINA KATKIDA BULUNUR.

Kaynak: Hürriyet

KURUMLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KÂR ODAKLI OLMAKLA DEĞİL, ANCAK VE ANCAK ‘İNSAN ODAKLI OLMAKLA’ MÜMKÜNDÜR. ERDEMİR GRUBU’nun EN DEĞERLİ SERMAYESİ olan [ct]ENTELEKTÜEL SERMAYESİNİN[ct] emeğinin karşılığının ‘GREVE GİDİLMEDEN MASA BAŞINDA BAĞITLANMASINDA[xt] EMEĞİ GEÇEN TÜM TARAFLARA TEŞEKKÜRLER.

ÇELİK GİBİ SÖZLER & WORDS LIKE STEEL

SÖZÜN ÖZÜ )
[ct]Bir ŞİRKETİ KÂR ODAKLI YÖNETMEK, bir arabayı dikiz aynasına bakarak sürmeye benzer. Size nerede olduğunuzu gösterir, ama NEREYE GİTTİĞİNİZİ GÖSTERMEZ.[ct] - Rafael AGUYO

Saygılarımızla

Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
https://twitter.com/UnNovaSteel
https://www.unnovasteel.com
“In the World of Best Innovative Ideas, UnNovaSteel is king.”
“In the World its only rival is itself.”
“Code name @UnNovaSteel 50+1 years old.”

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 7 yıl Önce

İnsan kaynağının YARATICI POTANSİYELİNİN, üstünlük için tükenmez bir ZENGİNLİK KAYNAĞI olduğunu ilk anlayan ve yönetsel yaklaşıma yansıtanlar, Japon işletmeleri olmuştur. Japon yönetim felsefesinin temelinde “BİR İŞİ EN İYİ O İŞİ YAPAN BİLİR” fikri vardır. 1960’larda oluşturulan kalite çemberleri ve benzeri öneri geliştirme gurupları, Japon şirketlerini YARATICI BEYİN FIRTINASI YÖNTEMİNİN mucizevî sonuçları ile karşı karşıya bırakmıştır. Grevdeki bir japon firmasında çalışanlar, GÜNLÜK İŞLERİNE DEVAM ETMEKTE, YALNIZCA DÜŞÜNME, ÖNERİ GELİŞTİRME VE İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALMAKTADIRLAR. Bu grevler, Japon firmaları için YARATICILIK YARIŞINDA GERİ KALMA TEHDİDİ olarak değerlendirilmektedir.

JAPON KOMATSU ŞİRKETİNDE GREV ANLAYIŞI:

Japonya’da Komatsu şirketini ziyaret eden Harwey Mackay adındaki bir iş adamı karşılaştığı ilginç olayı şöyle anlatmaktadır. İş adamı fabrikayı gezmek istemektedir. Şirket yetkilileri ise FABRİKADA KISMİ BİR GREV olduğunu belirtmişler ve buna rağmen gezmeyi düşünüp düşünmediğini sormuşlar. İş adamı da evet cevabını vermiş ve fabrikayı gezmeye başlamışlar. Sonuçta şu açıklamayı yapıyor.

Fabrikada kollarına siyah bantlar takmış bir gurup işçinin yanından geçtik. Kim öldü? Diye sordum. Hiç kimse diye cevap verdiler. Bunlar grevdeki işçilerimiz! BİZDE İŞÇİLER GREV YAPTIKLARIN DA KOLLARINA SİYAH BANTLAR TAKARLAR. BUNUNLA YÖNETİMLE FİKİR BİRLİĞİNDE OLMADIKLARINI, İŞLERİN BU NOKTAYA GELMESİNDEN ÜZÜNTÜ DUYDUKLARINI, FAKAT ELLERİNDEN BİR ŞEY GELMEDİĞİNİ ANLATMAK İSTİYORLAR. YANİ SİYAH KOL BANTLARI GREVDE OLDUKLARINI GÖSTERİYOR.

Bu arada fabrika çalışmaya devam ediyor. Üretim kaybı yok. İşçiler maaşlarını alıyorlar, yönetimle sorunlarını tartışıyorlar ve işlerini sürdürüyorlar. Üstelik ürettikleri ürünlerin kalitesi, verimli ve değeri rakiplerinkinden fersah fersah ileride olmaya devam etmektedir. JAPONLAR FABRİKAYI ÇALIŞIR DURUMDA TUTMANIN, İŞÇİLER GÜNÜN HER SAATİNDE YÖNETİME HOŞNUTSUZLUKLARINI AÇIK BİÇİMDE GÖSTERMENİN, AYNI ZAMANDA MAAŞLARINI ALMAYA DEVAM EDEBİLMENİN BİR YOLUNU BULMUŞLAR. Eğer işçiler fabrikayı kapatmaya karar verseydiler durum çok daha farklı olacaktı.

“Bütün ilerlemeler İNSAN FİKRİNİN bir eseridir. FİKRİ HAYATA GETİRMEK BİRİNCİ ÖNCELİKLERİMİZ arasında olmalıdır.” - M. Kemal ATATÜRK

Saygılarımızla

Ünal SAVAŞ- Erdemir emeklisi
https://twitter.com/UnNovaSteel
https://www.unnovasteel.com[ct]
“En iyi fikirler dünyasında @UnnovaSteel kraldır.”
“Dünyada tek rakibi kendisi.”
“Kod adı @UnNovaSteel 50+1 yaşında.”

SIRADAKİ HABER