Erdem,Geniş kitlelerce anlaşılmasını sağlayacağız

Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Başkanı Fatih Erdem, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından “Yeni Anayasa yapım süreci” ile ilgili olarak gerçekleştirilen kurultayı değerlendirdi.

Erdem,Geniş kitlelerce anlaşılmasını sağlayacağız

Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Başkanı Fatih Erdem, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından “Yeni Anayasa yapım süreci” ile ilgili olarak gerçekleştirilen kurultayı değerlendirdi.
27-28 Şubat tarihlerinde  Ankara´da ülke gündeminde olan” Yeni Anayasa Yapım süreci” ile ilgili gerçekleştirilen kurultayı değerlendiren Başkan Erdem konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Atatürkçü Düşünce Derneği   Ereğli Şubesi Yönetim kurulu üyelerininde hazır bulunduğu toplantıda konuşan Erdem,Bölücü ve yıkıcı anayasa tuzağına karşı mücadele etmek amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şubesi olarak çalışmalarımıza başladık dedi.
Erdem´in açıklamaları şu şekilde ; 27-28 Şubat tarihlerinde, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezimiz tarafından, ülke gündeminde olan “Yeni Anayasa yapımı süreci” ile ilgili olarak bir Küçük Kurultay düzenlenmiştir. ADD Ereğli Şubesi olarak, Şube Başkanı ben Fatih Erdem ve Şube Başkan Yardımcısı Hayrettin Çıdık ile birlikte bu Küçük Kurultay’a katılım sağladık ve orada ülke gündemiyle ilgili yapılan değerlendirmelerle birlikte, özellikle “Yeni Anayasa yapımı süreci ve başkanlık sistemi” konusunda iktidar partisinin bu ısrarlı dayatmasıyla neler amaçlandığına yönelik görüşler üzerinde duruldu.Bölücü ve yıkıcı anayasa tuzağına karşı mücadele etmek amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şubesi olarak çalışmalarımıza başladık. İlk olarak beş üyemizden oluşan Anayasa Komisyonumuzu kurduk. Bu komisyon, Fatih Erdem, Hayrettin Çıdık, Önder Öner, Özlem Kölemenoğlu ve Yaşar Torlakoğlu’nun katılımıyla oluşturuldu.Komisyon olarak kendi üyelerimizi bilgilendireceğiz ve yapılacak çalışmaları paylaşacağız. Cumhuriyetten yana olan tüm güçlere (siyasi partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine, meslek odalarına) taslağın bölücü ve yıkıcı anayasa tuzağı olduğunu anlatacağız. Cumhuriyete sahip çıkacak güçler ile ortak etkinlikler planlayacağız. Bilgilendirme toplantıları, panel ve yürüyüş gibi etkinliklerin yanında, bildiri de dağıtarak Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi ile neler yapılmak istendiğinin geniş kitlelerce anlaşılmasını sağlayacağız dedi.
 
Erdem daha sonra 27-28 Şubat tarihlerindeki küçük kurultay sonuç bildirgesini açıkladı. Bildirge şu şekilde:

ANAYASA GİRİŞİMİ TÜRK MİLLETİNE KURULMUŞ BİR TUZAKTIR

1- Anayasa tartışmaları Türk Milletine kurulmuş bir emperyalist tuzaktır.
2- Bu meclis anayasa yapmaya yetkili değildir.
3- Gündemde yer alan, bölücü anayasayı yapmak üzere TBMM çatısı altında toplanan esasen yasal olmayan anayasa komisyonu dağılmıştır. Emperyalizme ve monarşizme karşı Kemalist devrim yapan Cumhuriyet Halk Partisinin anayasa tuzağına düşmeyerek masadan kalkmasını doğru buluyoruz. Şimdi sıra MHP’nin de aynı tavır içine girmesi ile Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletini etnik ve dinsel yapıda ayrıştıracak iki partiyi masada baş başa bırakmasıdır.
4- Vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birliğini parçalamaya götürecek olan anayasa tuzağı başta olmak üzere, AB yerel yönetimler özerklik şartnamesi, ana dilde eğitim gibi tuzaklara da açık kapı bırakılmamalıdır.
5- Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bugünün başkanlık sistemi heveslisi işbirlikçilere o günlerden “Amerikan başkanlık sistemini memleketimize tatbik etmeyi hiç hatırıma getirmedim. Sistemsiz ve kanunsuz tarzda reisi cumhurlukla başvekaleti birleştirmeyi asla düşünmedim ve düşünecek adam olmadığım bütün milletçe malumdur.” diyerek seslenmektedir.
6- Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “kendi çıkarları için yabancılarla işbirliğine giren ve gücünü halktan almayan küçük bir azınlığın dışındaki tüm güçler; aralarındaki etnik, dini ve siyasi ayrılıkları erteleyerek ulusal kuruluş mücadelesi yolunda birleşmelidir.” sözünden yola çıkarak bölücü ve yıkıcı anayasayı yaptırmamak için cumhuriyetten yana bütün güçlerin el ele vermesi tarihsel bir görevdir. Unutulmamalıdır ki aramızdaki hiçbir ayrılık Türkiye Cumhuriyeti düşmanları ile olandan daha derin değildir
7- Bu tarihi birliği sağlamak için Atatürkçü Düşünce Derneği olarak anayasadan ve kurucu iradeden aldığımız sorumluluk bilinci ile ülke geleceğinden yana olan tüm siyasi partilerimizi, sendikalarımızı, meslek odalarımızı, derneklerimizi ve vakıflarımızı tarihi ve gündemi belirlenecek bir toplantıda bölücü anayasa tuzağına karşı mücadeleye çağırıyoruz. Birliğimiz gücümüz olsun. Türk Milleti, doksan yılı enkaz görenleri tarihe gömüp Cumhuriyet yolunda devam edecektir. Yaşasın Cumhuriyet


Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER