Erdemir %50 ortaklık anlaşması imzaladı

Erdemir Grubu, İsdemir´in üretimini desteklemek için, ilave endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak, etkin ve verimli bir yönetimle maliyetleri azaltmak amacıyla, yeni bir gaz ayrıştıma tesisi kurmak üzere Alman Linde Grup ile % 50-% 50 oranda bir ortaklık için niyet mektubu imzaladı.

Erdemir %50 ortaklık anlaşması imzaladı

Erdemir Grubu, İsdemir´in üretimini desteklemek için, ilave endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak, etkin ve verimli bir yönetimle maliyetleri azaltmak amacıyla, yeni bir gaz ayrıştıma tesisi kurmak üzere Alman Linde Grup ile % 50-% 50 oranda bir ortaklık için niyet mektubu imzaladı. Erdemir Grubu´nun 50 yıllık tarihinde hayata geçireceği ilk uluslararası ortaklık olan bu anlaşma ile 20 aydan kısa süre içinde faaliyete geçecek bu yeni tesis sayesinde İsdemir’in oksijen üretim kapasitesi % 14 ve azot üretim kapasitesi %45 oranında artmış olacak.

Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi, sektörünün lideri ve öncüsü Erdemir Grubu, yepyeni bir yatırıma imza atıyor. Erdemir Grubu, İsdemir´in üretimini desteklemek için, ihtiyacı olan ilave endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak, etkin ve verimli bir yönetimle maliyetleri azaltmak amacıyla, yeni bir gaz ayrıştıma tesisi kurmak üzere Alman Linde GrupTürkiye kolu ile % 50-% 50 oranda bir ortaklık yapısıyla hareket etmek üzere niyet mektubu imzaladı. Erdemir Grubu´nun 50 yıllık tarihinde hayata geçireceği ilk yabancı ortaklık olacak bu yeni şirket, yeni endüstriyel gaz üretim tesisinin yatırımını üstlenecek., tasarımı ve inşası Linde Mühendislik birimine ait olacak teknoloji harikası bu tesisi 20 aydan kısa bir sürede hizmete sokacak ve İsdemir’in mevcut gaz üretim tesislerinin mülkiyetini devralmaksızın işletilmesinden ve bakımından sorumlu olacak.İskenderun’da kurulacak yeni tesis ile İsdemir’in oksijen üretim kapasitesi %14 ve azot üretim kapasitesi % 45 oranında artmış olacak.

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandırkonuyla ilgili olarak; “İsdemir´in demir-çelik üretimi için temel girdilerinden olan endüstriyel gazlara ihtiyacı hızla artıyor. Gelişmiş ülkelerdeki demir çelik şirketlerinde yardımcı tesislerin, konusunda uzman şirketler tarafından işletilmesi geniş uygulama alanı olan bir iş modelidir. Bu çerçevede var olan ihtiyacın geleceğe yönelik olarak optimum yatırım ve işletme maliyetiyle karşılanması, İsdemir’in kendine yetecek üretimi yapabilmesi ve tüm tesislerinin maksimum güvenilirlik ve verimlilikle, ve minimum maliyetle işletilmesi ortaklığın temel amaçlarıdır. Aynı zamanda bu uluslararası iş modeli Erdemir Grubu’nun Dünya Klasında Şirket olma hedefini gerçekleştirme yolunda önemli bir adım olacaktır.

Grubun 50 yıllık tarihinde kuracağı ilk yabancı ortaklık olması ve diğer ortağımızın da endüstriyel gazlar alanında dünya lideri Linde olması bizleri ayrıca heyecanlandırıyor. Avrupa sanayisinin lider ve en köklü firmalarından biri olan Linde’nin, eşit koşullarda bir ortaklığın içinde olma niyeti ve bu projenin temelden bir “greenfield” yatırımı içeriyor olması, Linde’nin Erdemir Grubu´na ve Türkiye’ye duyduğu güvene işaret etmektedir.” dedi.

Linde Grup CEO’su Dr. Wolfgang Büchelebu ortaklıkla ilgili “Türkiye çelik sektörü lideri Erdemir Grubu ile yapacağımız bu ortaklıktan dolayı çok memnunuz. Bu yatırımı hayata geçirerek büyüyen Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor ve müşterilerimiz için nasıl katma değer yarattığımızı ortaya koyuyoruz.” dedi.

Erdemir Grubu Hakkında:

Erdemir Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun şirketleri; yassı ve uzun çelik üreten İsdemir, Sivas ve Malatya´da maden sahaları bulunan Erdemir Maden, Romanya´da silisli çelik üreten Erdemir Romanya, Grup şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren Erdemir Mühendislik ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan Erdemir Çelik Servis Merkezi’dir. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan Erdemir Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir. Ayrıca Singapur’da “Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER