ERDEMİR ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Ereğli´de yaşayan tüccar, nakliyeci ve sanayicilerin dün Erdemir´in İstanbul Ataşehir´de ki binası önünde tabutlu eylem yaparak, yöneticiler hakkında ortaya attıkları iddialara Erdemir resmi internet sitesinden cevap verdi.

ERDEMİR ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Ereğli´de yaşayan tüccar, nakliyeci ve sanayicilerin dün Erdemir´in İstanbul Ataşehir´de ki binası önünde tabutlu eylem yaparak, yöneticiler hakkında ortaya attıkları iddialara Erdemir resmi internet sitesinden cevap verdi.

Erdemir´in resmi sitesinden yaptığı açıklama şöyle;

Toplam varlıkları bakımından Türkiye´nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan ve 49 yıldır ülke ekonomisine ve sanayisine önemli katkılar sağlayan ERDEMİR Grubu, 13 bin çalışanı ile sadece demir çelik sektörünün değil, Türk sanayinin öncü kuruluşlarından biridir.

Yakın dönemde 3,5 milyar dolara ulaşan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek seferde yapılan en büyük yatırımını gerçekleştiren, nihai çelik üretim kapasitesini yüzde 82 artıran ve Ereğli ile İskenderun´daki üretim tesislerinde yıllık 11.25 milyon ton ham çelik ve 10 milyon ton nihai mamul üretim kapasitesiyle çalışan ERDEMİR Grubu sektöründe dünyanın en önemli üreticileri arasında yer almaktadır.

Kurulduğu günden bugüne Türkiye ekonomisine katma değerini sürdüren Grubumuz ile ilgili son günlerde bazı basın-yayın kuruluşlarında hiç bir belgeye dayanmayan, belli bir çıkar amacına yönelik olduğunu düşündüren gerçek dışı haberler yer almaktadır. Grubumuzdan bilgi veya belge talep edilmeksizin hazırlanarak kamuoyuna yansıtılan asılsız ve içinde suç unsuru teşkil edecek iddiaların yer aldığı bu tür haberler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Türkiye ekonomisine yön veren sektörlerin çelik ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan ve bu ihtiyaca yönelik her türlü ürünü, dünya standartlarında ve katma değerli üretmeyi ilke edinen Grubumuz, satış öncesi ve satış sonrasında da ülke sanayisine daha iyi hizmet verebilmek için dünya standartlarında uygulamaları hayata geçirmektedir.

Dünyada hemen hemen tüm sektörlerde, yükselen müşteri beklentilerine bağlı olarak satış ağında konsolidasyon sürecine girilmiştir. Müşteri artık birçok seçeneği tek noktadan, tüm satış sonrası hizmetleri de kapsayacak şekilde satın almayı tercih etmektedir. Bu bağlamda, Dünya Demir Çelik Sektörü´ nde bu yapılanma Çelik Servis Merkezleri ile hayat bulmuştur. Şirketimiz de bu Çelik Servis Merkezleri ile küçük tonajlı talepleri toplayarak entegre tesisler ile gelen talepleri hızlı ve sanayi kuruluşlarımızın beklentilerine uygun şartlarda katma değer yaratarak karşılamaktadır. Bu bir evrensel geçiş sürecidir. Müşteri taleplerinin şekillendirdiği bu yeni oluşuma uyum sağlamak üzere yeniden yapılanıp, dağıtım ağına katma değer yaratan şirketlere Erdemir olarak her daim kolaylıklar sağlamaktayız. Ancak Ereğli tüccarlarınca alışılageldiği ve beklendiği şekilde dünyada artık örnekleri kalmamış olan, eski bir sisteme geri dönüş, sürdürülebilirlik açısından mümkün değildir.

Ayrıca, Grubumuz sadece Ereğli merkezli müşterilerine değil, eşitlik ilkesi çerçevesinde Türkiye ve dünyadaki tüm müşterilerine eşit davranmak durumundadır. Sadece Ereğli tüccarlarınca Erdemir´den kendilerine sağlanması beklenen ayrıcalıklı uygulamayı yapmak haksız ve rekabeti önleyici bir eylem olur.

Halka açık bir Şirket olarak bütün ortaklarının haklarını eşit derecede gözetme ve SPK´nın hüküm ve tebliğlerine tam uyum sağlama konusunda hassasiyet gösteren Şirketimiz, Kurumlar Vergisi Kanunu´nun Transfer Fiyatlandırması hükümlerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı´nın yayımladığı düzenlemelerden doğan bütün yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmektedir. Grup şirketlerimizden biri olan ERSEM, yassı çelik tüketicilerinin özel ürünlerde yoğunlaşan taleplerini hızlı bir şekilde isteğe uygun olarak -kenar kesme, boy kesme ve dilme işlemleri yaparak- karşılamak üzere 100% Erdemir sermayesi ile kurulmuştur. Ersem finansal tabloları Şirketimiz´in halka açıklanan konsolide finansal tablolarına tam konsolide olmaktadır. Sonuç olarak Ersem´in bütün varlıkları, yükümlülükleri ve ilgili dönem kar/zararı Şirketimizin halka açıklanan konsolide finansal tablolarının ve dolayısı ile Şirketimizin piyasa değerinin ve hisse senedi yatırımcılarının kar payı gelirlerinin ayrılmaz bir unsurudur.

Grubumuz ürün satışlarını müşterilerinden özel bir talep olmadığı sürece kapı teslimi olarak yapmaktadır. Bu nedenle müşterilerimiz satın aldıkları mamülleri fabrikamızda teslim alarak kendi tercih ettikleri yerel ve ulusal nakliye firmaları aracılığı ile taşıtmaktadırlar. Dolayısı ile müşterilerimizin Şirketimiz´in ilişkili tarafı olan nakliye firmaları ile çalışmaya zorlanması gibi bir durum asla söz konusu değildir.

Erdemir Grubu, Ereğli´de kurulup varlığını sürdürmenin bilinci ile her daim yerel ihtiyaçları da dikkate alarak sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmektedir. Bugüne dek Ereğli Bölgesi´nde 7 okul yaptırılmış, bir çok eğitim öğretim kurumunun fen laboratuarları, konferans ve spor salonları tamamen yenilenmiştir. Ayrıca Valilik, Belediye vb. kamu kurumları ile ortak projelere imza atılarak şehrin üst geçit yenileme, su kaynaklarını güçlendirme ve şehre ilave su sağlama, kültür sanat faaliyetleri kapsamında okullarda çeşitli yarışmalara, şehir halkının birlik ve beraberliğine destek veren festivallerin gerçekleştirilmesine katkı, kumanya dağıtımı, hastane, dispanser ve sağlık ocağı gibi hizmet alanlarında ilave bölümlerin inşası veya yenileme çalışmaları gibi toplumsal desteği büyük bir mutlulukla yapmıştır ve yapmaktadır.

Söz konusu yanıltıcı bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilmesi durumunda gerek açıklamayı yapan gerekse bu asılsız iddiaların paylaşımına destek veren kişi ve kurumlara karşı her türlü kanuni hakkımızı kullanacağımızı üzülerek bildiririz.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2014, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER