Erdemir Ereğli’ye yüzünü dönmeli

Erdemir Ofis binası yanında eylem gerçekleştiren, “Ereğli İçin Mücadele Platformu “üyeleri Erdemir ve Oyak yönetiminde seslenerek, Erdemir’in özelleştikten sonra Ereğli’ye olan bakış açısına tepki gösterdi.

Erdemir Ereğli’ye yüzünü dönmeli

Erdemir Ofis binası yanında eylem gerçekleştiren, “Ereğli İçin Mücadele Platformu “üyeleri Erdemir ve Oyak yönetiminde seslenerek, Erdemir’in özelleştikten sonra Ereğli’ye olan bakış açısına tepki gösterdi.

Erdemir ofis binası yanında gerçekleştirilen eyleme, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Demokrat Parti Ereğli İlçe Başkanı Metin Demir, Doğru Yol Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Danışmaz, İŞÇİ Partisi Ereğli İlçe Başkanı Alev Aksu, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yaklaşık 250 kişi destek verdi.

Kdz. Ereğli’de bazı İş adamların bir araya gelerek 3 ay önce oluşturduğu Ereğli İçin Mücadele Platformu üyeleri Erdemir Ofis binası yanında eylem gerçekleştirdi.

Platform sözcüsü Niyazi Özcan, “2006 yılından bu yana yaşadıklarımız ortada, görmediğimiz zulüm kalmadı. Ereğli 8 yıl öncesine kadar “Küçük Paris, küçük İstanbul” diye anılırdı. ama bugün Ereğli son 8 yılda 50 Bin insanı göç vermiş, icrada ki dosya sayısı 70 bin’e çıkmış, Ereğli’de neredeyse ipoteksiz mesken kalmamış, çarşı esnafımız siftah yapamaz duruma gelmiş, bin nakliyeci bilerek batırılmış,600 saç tüccarı bilerek batırılmış ve ellerinde ki varı yoğu ne varsa 25 yıllık birikimleri ellerinden alınmıştır ” dedi.

Erdemir’ in satış ve satın alma müdürlüklerinin Ereğli’den koparılarak İstanbul’a taşındığını ve bunun sebebinin ise, Ereğli’de bulunan fırıncıdan, pazaryerindeki pazarcıdan alışveriş yapmamak için olduğunu belirten Özcan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Gönül isterde ki, Bu gün burada Ereğli halkının elde ettiğimiz kazanımları, esnafın, tüccarın, sanayicimizin mutluluğunu paylaşmak için toplanalım. Ama maalesef 200 Ereğli’ye ayak basanlar bizim mutluluğumuzu alıp götürdüler. Ey ruh biz buraya noktaya gelene kadar gerçekten çok sabır gösterdik,2006 yılından bu yana yaşadıklarımız ortada, görmediğimiz zulüm kalmadı. Ereğli 8 yıl öncesine kadar “Küçük Paris, küçük İstanbul” diye anılırdı, ama bugün Ereğli son 8 yılda 50 Bin insanı göç vermiş, icrada ki dosya sayısı 70 bin’e çıkmış, Ereğli’de neredeyse ipoteksiz mesken kalmamış çarşı esnafımız siftah yapamaz duruma gelmiş, bin nakliyeci bilerek batırılmış,600 saç tüccarı bilerek batırılmış ve ellerinde ki varı yoğu ne varsa 25 yıllık birikimleri ellerinden alınmıştır.

TÜM BUNLARI KİM YAPTI?

Bizim kahraman, vatansever, Atatürkçü, milletini sever diye bildiğimizin ordudan ve emekli olduktan sonra OYAK’ın başına geçen sevgili Paşalarımız yapmıştır. Bu sözde vatansever paşalar Ereğli’de sadece nakliyeci tüccarımı batırdı? Elbette Hayır?11 Bin çalışan sayısını bu gün 5 binlere düşürdü. Artık bu acımasızlığa dur diyoruz, Ereğli’ye çektirdiğiniz bu zulüm yeter,

BUNU BÜTÜN ERDEMİR İŞÇİSİ BİLİYOR

ERDEMİR İşçisine “Siz çok para alıyorsunuz” deyip herkesin maaşlarını en alt seviyeye düşürdü.6 yıl önce ne yaptılar biliyor musunuz? Hafızalarımızı biraz tazeleyelim.”Erdemir zarar ediyor, Fabrika kapatılacak” korkusunu yayıp işçinin maaşlarından yüzde 35 kesinti yaptılar. Bu kesinti için işçileri ikna eden kendi yöneticilerine sarı zarf dağıttılar. Yani işçinin cebinden parasının alınmasına yardım edenlere 50’şer bin lira ödül verdiler. Bunu bütün Erdemir işçisi biliyor. Maaşları düşürmekle kaldılar mı? Şimdide taşeron sistemini yani kölelik sistemini yaygınlaştırıyorlar. Şu ana kadar limanı ve güvenliği özelleştirdiler. Şimdi sırada üretim yerleri var. Bunlar özelleştirmenin de özelleştirmesini yapıp karlarına kar katmaktan başka bir şey düşünmüyorlar sözde zarar ederken işçinin maaşına göz diken OYAK’ın paşaları milyar dolar kar ettiğinde işçiyi görmüyor bile.

ERDEMİR’İN SATIŞ VE SATIN ALMA MÜDÜRLÜKLERİNİ EREĞLİ’DEN KOPARDILAR, İSTANBUL’A TAŞIDILAR NİYE BİLİYOR MUSUNUZ?

Ereğli’de ki bizim fırıncımızdan ekmek almamak için, Ereğli pazaryerindeki bizim pazarcımızdan patates, soğan almamak için Erdemir özelleşmeden önce ihtiyaçlarını bizim Kışla’daki, Belen sanayi sitesindeki sanayicilerimizden karşılıyordu. Şimdi bırakın bir tane civatayı, o cıvata’nın samunu’nu bile Ereğli’den almıyor.

“EREĞLİ’NİN ÇOCUKLARI İSE GURBETTE BENZİN İSTASYONLARINDA ,İNŞAATLARDA ÇALIŞMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR”

Ereğli’de 30 tane saç dilme kesme fabrikası varken, bunları da batırmak için kendisi hiç ihtiyacı yokken çelik servis merkezi kurdu. Türkiye’nin her tarafından bu fabrikaya işçi alıyorlar. Ereğli’nin çocukları ise gurbette benzin istasyonlarında, inşaatlarda çalışmak zorunda bırakılıyor.

KİM NE YAPARSA YAPSIN ARTIK BİZİ KİMSE SUSTURAMAZ

Kim ne yaparsa yapsın artık bizi kimse susturamaz, Cumhurbaşkanına, Başbakan’a ve Bakanlara gidilecekse gideriz, Erdemir’in sizin babanızın çiftliği olmadığını, Erdemir’in Ereğli halkının olduğunu sizlere er yâda geç öğreteceğiz. Bize kimse farklı yöne baktırmaya çalışmasın, Ereğli küllerinden doğacaktır”

ERDEMİR VE OYAK’A KENDİMİZE DÜŞMAN DİYE BAKMAYACAĞIZ,

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ise yaptığı konuşmada, Burada Erdemir ve Oyak’a kendimize düşman diye bakmayacağız, onlar bize, Ereğli’ye yardım edecekler. Tozunu, dumanını, biz burada hava kirliliğini yaşarken birazda bizi süspansiyon yapacaklar. Burada 950 tane kamyoncumuz vardı, daha önce 1200 tane idi, 950 oldu. Özelleştikten sonra kamyoncu sayısı 60’a düştü. 600 Saç tüccarı vardı, Bunların yanında Minumum 5-10 kişi çalışıyordu. Bunlar Ekonomiye ve Esnafımıza zarar, Ereğli’deki esnaflarımızın bunlardan faydalanması lazım. Erdemir bizim düşmanımız değil ki, Erdemir ile Ereğli et ve tırnak gibidir, burada Polemiğe girmeye gerek yok, Erdemir ve Ereğli kardeş biz beraberiz, bir ayrımcılık olamaz, orada çalışan amcalarımız, kardeşlerimiz var. Muhakkak Oyak’ın Ereğli’ye yüzünü dönmesi gerekir.”şeklinde konuştu.

“POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI”

Polis eylem alanı girişinde üst araması yaptı, eylem nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alan polis, Eylem gerçekleştirilecek caddeyi trafiğe kapattı. Kalabalık açıklamaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER