“ERDEMİR ile Bölge Arasındaki Arabuluculuğa Her Zaman Hazırım “

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Türkiye´nin sayılı, saygın kuruluşlarından olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Bölge arasında kurulabilecek arabuluculuğa ihtiyaç varsa yâda olacaksa, bunu da sağlamak üzere Valilik Makamınca her türlü gayret gösterilecektir.dedi.

“ERDEMİR ile Bölge Arasındaki Arabuluculuğa Her Zaman Hazırım “

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Türkiye´nin sayılı, saygın kuruluşlarından olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Bölge arasında kurulabilecek arabuluculuğa ihtiyaç varsa yâda olacaksa, bunu da sağlamak üzere Valilik Makamınca her türlü gayret gösterilecektir.dedi.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker’in Önceki gün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin “Ereğli demir ve çelik fabrikası ile Bölge arasında Altın hisse temsilcisi Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın yaşanan sorunlarda neden arabuluculuk yapıp devreye girmediğine ilişkin sorusunu değerlendiren Tetiker’e Zonguldak Valisi Ali Kaban’dan yanıt geldi. Erdemir ile Bölge arasında kurulabilecek arabuluculuğa her zaman hazır olduğunu dile getiren vali Ali Kaban şunları söyledi; Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Yaşar Tetiker, temsil ettiği iş adamı ve sanayici kesimini, kendi sağlığı pahasına savunma hususunda elinden gelen her şeyi yapmaktan sakınmayan bir kişi olarak üzerine düşeni yapma konusunda gösterdiği bir gayretle öne çıkmaktadır. Bu anlamda Zonguldak Valisi olarak bugüne kadar Ereğli ve Alaplı Bölgesinde ortaya çıkmış Demir Çelik ile bağlantılı çalışmaları yaptırmaktan ve değişik projeler uygulamaktan da tarafımdan hiç geri kalınmamıştır. Türkiye’nin sayılı, saygın kuruluşlarından olan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları nezdinde değerli başkanın ifade ettiği tarzda eğer bir arabuluculuğa ihtiyaç varsa yâda olacaksa, bunu da sağlamak üzere Valilik Makamınca her türlü gayret gösterilecektir.dedi.

TETİKER NE DEMİŞTİ?

Önceki gün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker “Altın hisse temsilcisi Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın yaşanan sorunlarda neden arabuluculuk yapıp devreye girmediğine ilişkin soruyu şu şekilde değerlendirmişti;“Vali Ali Kaban’ın istemesi durumunda Ereğli demir ve çelik fabrikası ile yaşadıkları tüm sorunların çözüme kavuşabileceğini belirten Tetiker, kendisinin çekincelerinin ne olduğunu, yönetim kurulunda neler konuşulduğunu ise bilemediğini vurguladı. Tetiker “Altın hissenin yapacağı görevler belli. Altın hisse orada yönetim kurulunda yapılan faaliyetlerde anlaşmazlık çıkar veya devletle ilgili bir sıkıntı vardır, orada bir hakemlik görevidir. Devlet adına denetleme görevidir. Altın hisseden çok fazla bir şeyde bekleyebilirsiniz. Sayın Vali burada istedikten sonra bizim arabulucumuzda olur, meselelerin altında çok basit hemen anında bizi karşılık getirip meselelerle birinci derecede ilgilenebilir. Bu çok doğru bir soru ve bendende doğru bir cevap. İstesin ama. Burada sayın valide kendisinde bir risk görüyorsa, nasıl bir risktir onu da bilemem. Bunlarla yönetim kurulunda oturup kalkarken neler konuşulduğunu bilemiyorum. Bu konuşmalar esnasında benimde konuştuklarımı yabana atmayın. Burada sürekli yanlış bilgilendirme var.”

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER