ERDEMİR LİMAN İŞÇİLERİNİN EYLEMİ ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI

ERDEMİR LİMAN İŞÇİLERİNİN EYLEMİ ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI

gundemeregli.com-Ereğli’ de faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye (ERDEMİR) bağlı liman işletmesinde çalışan taşeron işçilerin üç gün önce başlattığı eylem bu gün firma ile anlaşma sağlanınca sona erdi.

Erdemir liman işletmesinde çalışan taşeron işçilerinin üç gün önce maaşlarda anlaşma sağlayamadıkları için başlattıkları iş bırakma eylemi anlaşmayla sonuçlandı. AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın liman işletmesini devir alan firma yöneticileri ve taşeron işçilerin temsilcilerini bir araya getirdiği belirtildi. Taşeron işçileri daha önce işten çıkartılan arkadaşlarının geri alınması, maaşlarının 970 TL’ye yükseltilmesi, yemek verilmesi ve mesai saatlerinin düzenli ödenmesine ilişkin şartları kabul ederek anlaşmaya vardı.

Üç gün önce başlattıkları eylemin anlaşmayla sonuçlandığını belirten taşeron işçilerden Bülent Çakır, yarın sabahtan itibaren herkesin işine geri döneceğini ifade etti.

Taşeron işçilerden Burhan Öztürk ise kendilerinin sadece ekmeklerinin geri verilmesini istediklerini ve bununda sağlandığı için mutlu olduklarını dile getirdi.

Eylemin sona ermesi nedeniyle taşeron işçileri ve aileleri Erdemir ana kapısı önünden eşyalarını toparlayıp araçlarına binerek evlerinin yolunu tuttular.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 21:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER