“ERDEMİR YÜZÜNÜ EREĞLİ’YE DÖNMELİ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ERDEMİR YÜZÜNÜ EREĞLİ’YE DÖNMELİ”


 

gundemeregli.com-AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Candan, Tersaneler, Eğitim Kampusu vadisi, Köylerin su problemi, Kışla -Kepez yolu, Kentsel dönüşüm ve Marinalar ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ilçede görev yapan basın mensupları ile polisevinde düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Candan yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, Gazetecilerin tersanlerde ilerleme olmadı sorusu üzerine ,“Bu krizi ben yapmadım, üstüne basa basa söylüyorum. Yani dünyadaki tersane krizini Ercan Candan çıkartmadı. Dünyadaki tersane krizi, dünyadaki ekonomik krizinden kaynaklanmaktadır. Biz elimizden geldiğinden projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu artık benim gündemimden çıkmıştır, bu artık devlet projesi haline gelmiştir ”dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan konuşmasına Alaplı ve Gümeli ’de yapılacak göletin, Alaplı’nın 70 yıllık su ihtiyacını karşılayacak büyüklükte bir gölet olduğunu ve Bu göletin ihalesinin yapılıp, şirkete yer teslim edildiğini 2017 yılında bu gölet bitmiş olacağını belirterek şunları söyledi;

2017 YILINDA BİTMİŞ OLACAK

“Biliyorsunuz daha önce Alaplı’da ve Gümeli’ de bir gölet yaptıracaktık. Bu gölet Alaplı’nın 70 yıllık su ihtiyacını karşılayacak büyüklükte bir göletti. Bu göletin ihalesi yapıldı, şirkete yer teslim edildi. 2017 yılında da inşallah bu gölet bitmiş olacak. Aslında adı gölet ama kendisi baraj, fiili olarak büyük bir baraj buraya yapıyoruz. Yine Molla Bey içerisinde bir dere ıslahı vardı büyük bir problemdi. Ciddi koku yayıyordu etrafa onu yaptıracağız. Alaplı’dan Mollabeye kadar olan yolun nehir kenarı olarak Alaplı Çayı olarak daha düz olmasını sağlamak zorundayız. Orada da büyük bir problem var Alaplı için. Biz Alaplı Çayı’nı yeniden ıslah edeceğiz. Oralara o Çay’da güzel bir görüntü vermek istiyoruz. Yani nehre baktığınızda size ilham verecek proje yapıyoruz. Basamak şeklinde nehir aşağı doğru akacak. Minik şelalecikler merdiven gibi basamak olarak inecek aşağıya öyle bir proje yaptırıyoruz Alaplı Çayı’na. Yani bu Alaplı girişine bakıldığında ferah olacak”

Candan, Tersaneler, Eğitim Kampusu vadisi, Köylerin su problemi, Kışla -Kepez yolu, Kentsel dönüşüm ve Marinalar ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında şunları söyledi

“TERSANELER BÖLGESİNDE DE BİR LİMAN GİRİŞİMİNDE DE BULUNDUK”

“Ereğli’de tersanelerin bir liman açığı var. Bunlarla ilgili buraya Denizcilikten Sorumlu Müsteşar yardımcısı ve iki tane de Genel Müdürü buraya getirdik, Marina konusunda mutabık kaldık hiçbir sıkıntımız yok. Liman konusunda mutabık kaldık. Yalnız liman fiili olarak hazır. Limanda yapılacak hiçbir şey yok alt yapı olarak, sadece üst yapı olarak bunu da buradaki tersaneci arkadaşlarımızın bir konsorsiyumu, belki Belediye Ticaret Sanayi Odası onlarda hepsinin beraberinde olduğu bir liman işletmesi yapalım istiyoruz. Bunu yapmak istememizdeki esas gaye şu, Erdemir’in çok büyük gemileri geliyor. Onlarda haklılar aslında. Yani oraya 10 bin tonluk gemi yanaştığında 15 bin tonluk gemi yanaştığında onlara göre küçük bir gemi. Brezilyadan, Avustralya’dan veya Güney Afrika’dan gelen devasa geminin açıkta 1 gün 2 gün beklemesi ciddi sıkıntı onlar için. Evet belki başka yanaşacak yeri vardır ama bunun bir yolu ile bir alternatifi olsun istiyoruz. Buraya gelecek özel yatırımcıda aynı şeyi istiyor. Yani Erdemir denilince biraz büyük şirket hareket etmekte sıkıntı çekiyor küçük firmalar. Onun için inşallah tersaneler bölgesinde de bir liman girişiminde de bulunduk. Top benden çıkmıştır liman gelişiminde, liman için gerekli olan fiili anlaşma yapılmıştır. Ama bundan sonra yapılacak olan resmi işlemlerin devamıdır. Bir an evvel bu resmi işlemleri de bu kurulacak olan konsorsiyumun biran evvel yapıp Ankara’ya göndermesi gerekiyor. Tersaneler konusu hepimizin konusu sadece Ercan Candan’ın konusu değil, Kdz Ereğli’nin konusu, Tuzla’nın konusu ,Bununla ilgili halen çalışmalarımıza devam ediyorum. Benimde yapabileceklerimin bir limiti var nihayetinde”

“EĞİTİM VADİSİ BÖLGESİ YAPMAK İSTİYORUZ”

“Kemer tarafına doğru olan bölgeyi komple Eğitim Vadisi bölgesi yapmak istiyoruz. Orada 11 dönümlük askeriyenin bir yeri vardı. Şimdiki fen lisesinin hemen yanı başında olan bir yer. Orayı askeriyeden aldık, orasını İnşallah otelcilik turizm yada spor lisesi gibi bir lise yapılmasını arzu ediyoruz, Çavdarlıdan ileriye doğru olan bölgeyi komple liseler bölgesi yapmak istiyoruz. Orası bir lise kampüsü olsun arzu ediyoruz. Gençlik merkezimizi de o tarafa yapmak istiyoruz”

“PROJELERİ BİTTİ, YERLERİ TESPİT EDİLDİ”

“Ormanlı Cuma ve Çaylıoğlu’na iki tane gölet yaptıracağız, projeleri bitti, yerleri tespit edildi, jeolojik çalışmaları da bitti. Önümüzdeki yıl bunu programa aldırmak için elimizden geleni yapacağız”

“İMAM HATİP KAMPÜSÜ YAPILMASI ARZUSU İÇERİSİNDEYİZ”

“İmam Hatip lisemizin şuanda kaynağı hazır. Nasıl liseler kampüsü yapıyorsak, öbür ki tarafa da İmam Hatip kampüsü yapılması arzusu içerisindeyiz”

“BU YOLUN BİTİRİLMESİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZ İLE ÇALIŞIYORUZ”

‘’Kışla Kepez arasındaki yolumuz yapılıyor. Bu yolun bitirilmesi için var gücümüz ile çalışıyoruz. Yol 3 gidiş 3 geliş olacaktır, 3 şeritli olacaktır.’’

“DEVLETİN ÇOK CİDDİ İMKÂNLARI VAR”

“Kentsel dönüşüm diye bir kanun çıkardık, bu kentsel dönüşümü çok iyi kullanabiliriz. Devletin çok ciddi imkânları var. Bazı yerleri yıkarak yeniden kentsel dönüşümü bir başlangıcı yapabilir miyiz arzusundayız. Belediye başkanımızda aynı görüştüler.”

“MARİNA YAPMAK İSTİYORUZ”

“Belediyeler limanında marina yapmak istiyoruz, buraya da yakışır aslında. Marina çok büyük bir gelir getirmeyecek ama bizim esas derdimiz marina sahipleri zengin insanlardır. Bunlar Kdz Ereğli’yi severlerse %1’ i bile yatırım yapsa Kdz Ereğli’ye bize yetiyor zaten”

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Milletvekili Prof.Dr Candan, Basın açıklamasının ardından gazetecilerin, Devrek yolunda bir ilerleme olmadı ve Erdemirle, saç tüccarları arasında yaşanan son olaylarla ilgili sorulan sorulara cevap verdi.

Öncelikle Devrek yolundaki ilerlemenin olmadığı sorusu cevapladı Candan; “Şöyle bir sıkıntı var. Ulaştırma bakanlığının öncelikle aldığı bazı yerler var onları bitirmek derdinde. Ama bizim verdiğimiz bir söz var Çaylıoğlu bölgesine kadar olan yolu inşallah stabilize olsa bile bitirip ulaşıma açmak istiyoruz”

Candan Erdemir le, Saç tüccarları arasında yaşanan son olayla ilgili ise;”Tabi taraflar arasına girme durumunda değilim, bize düşen Kdz Ereğli’nin menfaatidir, Alaplı’nın menfaatidir, Zonguldak’ın menfaatidir. Burada saç tüccarları bir eyleme harekete girmişlerse bunlar bundan sorumludur. Biz aynı durumda Erdemir’in bir şeyi varsa bunları kendi aralarında çözmek zorundalar. Ama Erdemir yüzünü Ereğli’ye dönmek zorundadır. Karabük’ün Ereğli’ye yaptığından çok daha azının yapıldığını ben biliyorum. Yani Karabük Demir Çelik Fabrikaları Ereğli’den daha fazla mal alıyor Ereğli ile daha çok çalışıyor” dedi.

Soruların ardından basın toplantısı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 09:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ DOĞRU
ALİ DOĞRU - 10 yıl Önce

Eğitim Vadisi denilen alanın ulaşımı nasıl olacak orada yoğun bir araç trafiği olunca yetersiz olan bağlantısı olmayan o yol baş ağrısı yaratacak. Bu hiç düşünüldü mü ayrıca Fen Lisesi skandalı gibi bir ihale yanlışı yaşanacak mı?

SIRADAKİ HABER