Erdemir´den fiziksel engellilere anlamlı destek

Erdemir´den fiziksel engellilere anlamlı destek

Erdemir´den fiziksel engellilere anlamlı destek

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurlu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nca (ERDEMİR) temini sağlanan akülü engelli araçları, ihtiyaç sahiplerine törenle teslim edildi.
Karadeniz Ereğli Fiziksel Engeliler Derneği’nin Kemer Mahalesi’ndeki merkezde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstikla Marşı söylendi.
Dernek Başkanı İsmail Şentürk, burada yaptığı konuşmada, başta Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan’a teşekkür ederek, “Erdemir ve diğer sivil toplum kuruluşları ve derneğimizin çalışmaları sonucu 110 olan akülü tekerlekli sandalyemiz, sayın genel müdürümüzün hamiyetperver davranışı ile 120’ye çıkarttık. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ASLINDA HEPİMİZİN BİR ŞEKİLDE BAŞINDA OLAN…”
Zonguldak Valisi Ali Kaban da, herkesin her an engelli olabileceğini söyledi. Tekerlekli sandalye alan engellilere huzurlu bir yaşam dileyen Kaban, şöyle dedi: “Çocukluğumuzda düşünürdük nasıl daha hızlı koşar, daha nasıl güçlü oluruz. Dünya çapında atlet ya da futbolcu olabilir miyiz? Daha hızlı, daha güçlü olmak, daha başaralı işadamı olmak, daha üst düzey bürokraside yer almak. Ama Allah bazılarını aramıza aslında hep ihmal ederek görmezden geldiğimiz hepimizin başına gelebilecek olan, aslında hepimizin bir şekilde başında olan engel durumuyla yaratmıştır. Bugün burada sandalyesine kavuşan kardeşlerimize daha kolay, huzur ve rahat içinde yaşam diliyorum.”

“ONLARI, TOPLUMA ENTEGRE ETMEMİZ GEREKİYOR”
Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan ise engeli bireylerin toplum ile olan ilişkisini değerlendirdiği konuşmasında, toplumca güçlü olmak için, engeli bireylerin topluma entegre edilmesi gerektiğini anlatarak şu sözlerle konuştu: 
“Temelde saygı, özde yatıyor. Eğer insana ve haklarına saygı duyuyorsanız, kendimizin bu dünyada refah ve mutluk içinde yaşamamızı nasıl arzuluyorsak diğer insanlara, fiziksel engellilere ve diğer canlılara aynı şekilde saygı duymayı isteyip böyle bir yaşamı kendimize seçersek dünyaya bakışımız çok farklı olacaktır. O zaman, engellileri görmeye başlayacağız. Temelde yatan düşünce budur. Fiziksel engelliler, yaşam içinde kendilerine yer verilmesini istiyorlar. Belediye hizmetleri ya da iş hayatlarında olsun kendilerine imkan sağlanmasını, topluma entegre olmasın istiyorlar. Bize düşen, gönül gözümü açıp onların yaşamalarına, hislerine tercüman olmamız, yapacağımız her türlü faaliyet, hizmet ve görevlerde onlara yer açmaktır. Onları, topluma entegre etmemiz gerekiyor.  

KATILANLAR
Törene, Ereli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Gümeli Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Erdemir Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Müdürü Gülşin Yöney ve engeli vatandaşların aileleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER