Erdoğan´dan Başkanlık açıklaması

Erdoğan´dan Başkanlık açıklaması

Erdoğan´dan Başkanlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletim buadımın arkasında duracaktır. Bahçeli’nin devlet adamlığı yaklaşımını olumlugörüyorum. Adı Cumhurbaşkanlığı olur, Başkanlık olur fark etmez. Görüşmelerülkemizin geleceği için hayırlı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in ilanının93’üncü yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Respsiyonu’na ev sahipliği yapıyor.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen resepsiyona, CumhurbaşkanıErdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı DevletBahçeli, Bakanlar, milletvekilleri, İhlas Holding Yönetim Kurlu Başkanı AhmetMücahid Ören, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, TGRT HaberGenel Yayın Yönetmeni Yücel Koç, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol,İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ve çok sayıdadavetli katıldı.

Gerçekleştirilenresepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, idamtartışmaları hakkında, “Bu işin uzatılması doğru olmaz. Benim şehitleriminhesabını Avrupa Birliği mi verecek” açıklamasında bulundu.

“ADI CUMHURBAŞKANLIĞI OLUR, BAŞKANLIK OLUR FARK ETMEZ

Erdoğan, başkanlık sistemi hakkında gerçekleştirilentartışmalar ve yeni Anayasa için yapılması planlanan referandum hakkında ise şuaçıklamalarda bulundu:

“Milletimbu adımın arkasında duracaktır. Bahçeli’nin devlet adamlığı yaklaşımını olumlugörüyorum. Adı Cumhurbaşkanlığı olur, Başkanlık olur fark etmez. Görüşmelerülkemizin geleceği için hayırlı. Buradaki olumlu adımlar milletimizisevindirecektir. Siyasi partilerin oturup konuşalım demesi olumlu.”

“HAŞDİ ŞABİ’NİN ŞU ANDA MUSUL’UN 80 KİLOMETRE KADAR GÜNEYİNDE OLDUĞUNADAİR BİLGİLER VAR

Erdoğan, Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin, Irak’ın Musulkentine bağlı Türkmen kenti Telafer’e doğru hareket ettiğine ilişkin, “Konuylailgili olarak da ben yetkili arkadaşlarımla da görüştüm. Bizim içeridenaldığımız şu an bilgilerin bunu doğrulamadığını görüyoruz. Konuyla ilgiliolarak da ben yetkili arkadaşlarımla da görüştüm. Bizim içeriden aldığımız şuan bilgilerin bunu doğrulamadığını görüyoruz. Şu anda böyle bir şey söz konusudeğil. Haşdi Şabi’nin şu anda Musul’un 80 kilometre kadar güneyinde olduğunadair bilgiler geldi ama o bilgilerden sonra biraz daha şartlar değişmişolabilir ya daha onlar püskürtülmüş olabilir veya ilerlemiş olsalar bile onuancak belki şimdi alabilirim ama ciddi bir mesafe alacaklarını zannetmiyorum”diye konuştu.

“İDAM CEZASINI ANCAK UZLAŞMA GETİREBİLİR

Başbakan Binali Yıldırım ise idam tartışmaları hakkında,idam cezasını ancak uzlaşmanın getirilebileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER