Ereğli Belediyesi, E-Atıkları ekonomiye kazandırıyor

Ereğli Belediyesi, E-Atıkları ekonomiye kazandırıyor

Ereğli Belediyesi, E-Atıkları ekonomiye kazandırıyor


Batı Karadeniz Bölgesi’nin tek belediyesi olarak elektrikli veelektronik eşya atığı toplayarak ülke ekonomisine kazandıran Karadeniz EreğliBelediyesi, ülke genelinde e-atık toplayan ilk 50 belediye arasındaki yerinikoruyor.

Belediye Temizlik İşleriMüdürlüğü bünyesinde ilçenin bazı noktalarında oluşturulan ve e-atık olarakbilinen Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama Merkezi’ne toplanan atıklarÇevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği firmaya teslim edilerek, geridönüşüme kazandırılıyor.

Belediye Başkanı HüseyinUysal’ın talimatıyla 6 farklı gruptan e-atıkların toplandığını vurgulayan Temizlikİşleri Müdürü Namık Şahin, konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi:

“Belediye olarak amacımız,ilçemizde çöpe giden ve atık olarak adlandırılan elektrikli ve elektronikeşyaları, ülkemize geri kazandırmak. İlçe halkımızdan, evlerinde, işyerlerindeveya kamusal alanda kullanılma ömrünü tamamlamış ve hurda olarak gördükleri malzemeleribizlere getiriyor yada bizzat biz gidip alıyoruz.

Bunlar klima, beyaz eşya,televizyon, PC ve PC monitörleri, elektrikli ev aletleri, aydınlatma araçları,elektronik oyuncaklar, tıbbi cihazlar, izleme ölçme ve kontrol aletlerinden oluşane-atıklardır. 

Elektrikli ve elektronik eşyaatıklarının diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sürdürülebilir çevrebilincinin yayılması amacıyla okullarımızda 4 Kasım-30 Aralık 2016 tarihleriarasında ‘E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası’ düzenledik ve kampanya sonucu okullarımızdan2,5 ton e-atık topladık. Bu yılda yaklaşık 3 ton e-atık Atık GetirmeMerkezimizden geri dönüşüm tesisine gönderildi.” 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 06:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER