EREĞLİ BELEDİYESİ İMKANLARINI SEFER EDİYOR

EREĞLİ BELEDİYESİ İMKANLARINI SEFER EDİYOR

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediyesi Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından tüm imkânlarını seferber etme kararı aldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Soma´daki faciada 201 yurttaşımızın hayatını kaybetmesi 80 işçinin yaralı olması ve halen çok sayıda yurttaşımızın da madende mahsur kalması bizleri derinden üzmüştür.” dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan ile bir telefon görüşmesi yapan Başkan Uysal, Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan, İbrahim Cöbek ve İsmail Başel’ın de katıldığı toplantıda, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesi Başkanı İsa Mutlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ali İşitmez ve Yılmaz çelik ile bir toplantı yaptı.

Bölgeye Zonguldak’tan giden 15 kişilik TTK arama kurtarma ekibi olduğunu hatırlatan Başkan Uysal, ihtiyaç duyulması halinde Ereğli Belediyesi’nin tüm imkanlarını madencilerin kurtarılması için seferber ettiklerini belirtti.

Başkan Uysal, “Müessif kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah´tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyorum. dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 06:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER