Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğinden yardım kampanyası

Ereğli ilçesi Fiziksel engelliler Derneği (FED) Osmaniye’de yaşayan Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattı.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğinden yardım kampanyası
Ereğli ilçesi Fiziksel engelliler Derneği (FED) Osmaniye’de yaşayan Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası başlattı. 

Kdz. Ereğli FED Başkanı İsmail Şentürk, Osmaniye’de yaşayan Suriyeli çocuklar için ilçe genelinde yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Suriyeli sığınmacılar arsasında engellilerinde bulunduğunu dile getiren Şentürk, sosyal medyada durumlarını gördüğünü ve buradan etkilenerek böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti. Kampanyanın 2 Şubat 2015 tarihine kadar devam edeceğini belirten Şentürk, yardımseverlerden duyarlılık beklediğini dile getirdi. 

Şentürk gazetecilere yaptığı açıklamada “Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği olarak sosyal sorumluluğumuz adına İsmail Şentürk olarak sosyal medyada görmüş olduğum, Adana’nın eski ilçesi olan Osmaniye ilindeki bir çadır kentte yaşayan Suriyeli çocukları gördüm. Orada çok sayıda engelli çocuk olduğunu da gördüm. Ne yapabiliriz düşüncesi ile onlar için ilçemiz genelinde kaymakamlığımızdan izin almak suretiyle oradaki çocuklar için insanların evlerinde kullanmadıkları giysilerini burada topluyoruz. Buradan sizler aracılığı ile kamuoyuna seslenmek istiyorum; toplayacağımız çocuk ayakkabısı, çocuk elbisesi, kuru gıdaları burada paketledikten sonra bir şekilde oraya ulaştıracağız. Ben, kamuoyunun bu konuya duyarlılık göstermesini talep ediyorum. 2 Şubat’a kadar biz burada insanların göndereceği yardımları kabul ediyoruz ve gelen yardımları da şu anda paketlemeye başladık” dedi.

FED’in başlattığı kampanya çerçevesinde gelen yardımların paketlenmesine engelliler ile aileleri de yardım ediyor. Engelli vatandaşların gayretini gören vatandaşlar yardım etmek için ise birbirleri yarışıyor. 


Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER