Ereğli halkına vaat edilen ucuz su sağlanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal TOKİ’nin mülkiyetine bırakılan eski hastane bölgesinin Üniversite Kampus alanı olarak Üniversiteye devrini desteklediklerini ve belediye tarafından Üniversite kampusu alanı olarak değiştirilmesini talep ettiklerini belirtti.

Ereğli halkına vaat edilen ucuz su sağlanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, TOKİ’nin mülkiyetine bırakılan eski hastane bölgesinin Üniversite Kampus alanı olarak Üniversiteye devrini desteklediklerini ve belediye tarafından Üniversite kampusu alanı olarak değiştirilmesini talep ettiklerini belirtti. Kartal ayrıca, 03 Eylül 2014 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında CHP meclis üyelerinin suyun % 30 ucuzlatılması ile ilgili önergenin oy çokluğu ile kabul edildiğini, 1 Ekim 2014 tarihinde yapılan Meclis toplantısında görüşülen konu’nun CHP’li 14 Meclis üyesi ve AKP’li 7 meclis üyesinin desteği ile suyun yaklaşık % 30 ucuzlatıldığını Fakat Belediye Başkanının gelir tarifesine uymadığını, Halka zamlı fiyattan yansıttığını dile getirdi.

Kartal Parti Binasında gerçekleştirdiği ve beraberinde Belediye Meclis Üyeleri, Özkan Özyağcı, Sibel Kırmızı, Güler Demiroğlu, Adil Ateş, Sertan Ocakcı, Coşkun Öztürk, Fehmi Karaarslan ile İlçe yöneticilerinin’ de hazır bulunduğu basın toplantısında, AK Parti İktidarının Ülkeye yaşattığı Ekonomik dar boğazın Ereğli’de En ağır şekilde hissedildiğini ve Esnafın siftahsız dükkan kapattığını sanayicinin büyük zorluklar yaşadığını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “AKP iktidarının ülkeye yaşattığı ekonomik dar boğaz, Ereğli’mizde en ağır şekilde hissedilmektedir. Esnafımız siftahsız dükkân kapatmakta, sanayicilerimiz büyük zorluklar yaşamakta, şehrimizdeki işsizlik her geçen gün artmakta ve gençlerimiz ekmek parası için göç etmek zorunda kalmaktadır. AKP iktidarı, genel ve yerel seçimlerde Ereğli halkına vermiş olduğu sözlerin hiç birini tutmamıştır. Ne vaad ettikleri gibi tersaneler bölgesinde bir hareketlilik olmuş, nede şehrimize dışarıdan bir tek yatırım getirebilmiştir. Tam 13 yıldır bu iktidarın Ereğli’ye sağladığı istihdam sıfırdır.

“ESKİ HASTANE BÖLGESİNİN ÜNİVERSİTE KAMPUS ALANI OLARAK BİR AN ÖNCE ÜNİVERSİTEYE DEVRİNİ DESTEKLİYORUZ”

Şehrimizde yaşanmakta olan bu darboğaz’ın bir nebze de olsa aşılabilmesi için, şu an atıl vaziyette bulunan ve TOKİ’nin mülkiyetine bırakılan eski hastane bölgesinin Üniversite Kampus alanı olarak bir an önce Üniversiteye devrini destekliyor ve bu konuda her türlü desteği vereceğimizi taahüt ediyoruz. Bu bağlamda, CHP olarak bu arazinin mevcut imar durumunun belediye tarafından Üniversite kampusu alanı olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Şubat ayı Belediye Meclis toplantısında bu teklifin Belediye Meclis üyelerimizin vereceği bir önerge ile meclis gündemine alınmasını teklif edeceğiz ve bu davanın her platformda takipçisi olacağız.

“BELEDİYE BAŞKANI HALKA ZAMLI YANSITMIŞTIR”

03 Eylül 2014 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında CHP meclis üyelerinin suyun % 30 ucuzlatılması ile ilgili önergesi oy çokluğu kabul edilmişti.1 Ekim 2014 tarihinde yapılan Meclis toplantısında görüşülen konu, CHP’li 14 Meclis üyesi ve AKP’li 7 meclis üyesinin desteği ile Kdz. Ereğli’de halkın kullandığı su, yaklaşık % 30 ucuzlamış oldu. Aralık ayı meclisinde ise Belediye başkanı su indiriminin hukuka aykırı olduğunu iddia ederek iptal edilmesini istemiş, ancak belediye başkanının bu isteği oy çokluğu ile red edilerek, suyun %30 ucuzlaması kesinleşmişti. Fakat Belediye Başkanı gelir tarifesine suyun indirimsiz m3 fiyatı olan 1.44 TL.’yi değil, zamlı fiatı olan 2.05 TL’yi koydurarak henüz 1 ay dahi olmadan suyu yine zamlı fiyattan halka yansıtmıştır. Belediye başkanının bu davranışı her şeyden önce meclise saygısızlıktır, Ereğli halkına saygısızlıktır. CHP Meclis üyeleri bu haksız ve hukuksuz dayatmaya muhalefet şerhi koymuştur. Yasal olmayan bu karardan bir an önce dönülmeli ve Kdz. Ereğli halkına vaat edilen ucuz su sağlanmalıdır.

“GEREKİRSE KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ”

Biz CHP olarak Kdz. Ereğli halkının çıkarlarını sonuna kadar savunacağız ve gerekirse bu konuyu yargıya taşıyacağız.

“ZONGULDAK’I TÜMÜYLE ÇÖKÜNTÜYE SÜRÜKLEYECEK SÖZÜ SÖYLEDİ”

Bilindiği gibi önceki hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ ın açıklamaları Kdz. Ereğli ve Zonguldak basınında da yer aldı. AKP iktidarı nihayet en yetkili ağızlarından, ağzında ki baklayı çıkardı ve Zonguldak’ı tümüyle çöküntüye sürükleyecek sözü söyledi. TTK’ yı özelleştirmek istiyorlar. Gerekçeleri de gayet basit. TTK yılda 500 milyon zarar ediyormuş.

“TTK’YI ÖZELLEŞTİRMEK, ZONGULDAK’A İHANETTİR”

Türkiye’nin en karlı kuruluşlarını, Telekom’u, Tüpraş’ı, Erdemir’i, Seka’yı, Petkim’i, Tekel’i, Şeker Fabrikalarını, Çimento Fabrikalarını, Bankaları, Sigortaları ve daha birçok kuruluşu haraç mezat babalar gibi satacaksın ondan sonra da TTK zarar ediyor diyerek özelleştirmeye çıkaracaksın. CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak açıkça ilan ediyoruz ki; TTK’yı özelleştirmek, Zonguldak’a ihanettir. Zonguldak’a ihanet Türkiye’ye ihanettir. TTK’ ya yıllardır üretim işçisi alınmamakta, ,işçi açıkları kapatılmamakta bunun sonucunda TTK’ nın zararı artmaktadır. TTK’ nın işçi açıkları derhal kapatılmalı üretimde ve istihdamda artış sağlayacak yeni yatırımlar bir an önce gerçekleştirilmeli, TTK’ nın özelleştirilmesinden derhal vazgeçilmelidir. Biz her fırsatta TTK’ ya sahip çıkacağız, AKP’nin Zonguldak’a ihanetini haykıracağız ve doğruları halkımıza anlatacağız.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER