EREĞLİ İTFAİYESİNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

EREĞLİ İTFAİYESİNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ


gundemeregli.com-AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Kdz. Ereğliİtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş’e yaşanan son sel felaketinde ortayakoydukları çalışmalar sebebiyle teşekkür etti.

Çakır, AK Parti Kdz. Ereğli Tanıtım ve Medya’dan Sorumluİlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Keleş, İlGenel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ayhan Taşdelen ve Kazım Beceren ilebirlikte Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürlüğü’nün Kışla’da bulunan hizmet binasınagiderek burada İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ve itfaiye personeli ilegörüştü.

Ateş’e Çaylıoğlu ve çevre köylerde geçen hafta yaşanan selfelaketi sebebiyle ortaya koydukları başarılı çalışmalar sebebiyle teşekküreden Çakır şunları söyledi:

“Geçen hafta bölgemizve özellikle Çaylıoğlu’nda yaşanan sel felaketinde büyük maddi hasarlar meydanageldi. Tarım arazileri, işyerleri ve bazı evleri su bastı, su baskınlarıyaşandı. İşte bu noktada yaşanan felakete hızlı ve organize olmuş bir şekildeulaşan İtfaiye ekiplerimiz yaşanan bu su baskınında en iyi sınavı vererek, cankaybının yaşanmamasına vesile oldular.Açıkçası tüm ekipleri ile cefakar ve fedakarca çalıştılar. Buradaİtfaiye personelimize o bölgede gösterdikleri özverili gayretlerden ötürüteşekkür ediyoruz. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. Sizin öneminiz bu türafetlerde bir kez daha ortaya çıkmış oldu.Allah bir daha bu tür acılar yaşatmasın. Yaralar sarılmaya devam ediyor”

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin ise Çaylıoğluolarak büyük bir afet atlattıklarını belirterek, “Gerçekten Çaylıoğlu afetten büyük zarargördü. Bunu anlatmak için afeti yaşamak gerekiyor. İtfaiye ekiplerimizde olayın yaşandığı ilkandan itibaren gerekli tüm çalışmaları yaparak bölge insanımıza ve bizlereyardımcı oldular. Kendilerinikutluyorum. Sağ olsunlar her noktada bizle beraber çalıştılar, emek harcadılar,haklarını ödeyemeyiz. Kendilerine birkez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ise, İtfaiye teşkilatının sürekli olarak kendiniyenilediğini ve bu tip doğal afetlere her zaman hazır olduğunu kaydederek söylededi:

“ Biz gerçekten riskalarak çalışma ortaya koyuyoruz. Yaşanan son sel felaketinde ekiplerimizsayısız canı selden kurtardılar. Bubizim görevimiz, biz bu görevimizi en iyi şekilde gerçekleştirmek zorundayız. Bunun için arkadaşlarımız eğitim alıyor, kendihayatını da riske alarak çalışıyor. Tabi afette birden fazla alanda sıkıntıyaşandığı için malzemelerimiz yetersiz gibi görülebilir, her alana ve noktayayetişmeye çalışırken tesisat yönünde bazı sıkıntılarız oldu, ama yine de enhızlı şekilde ihtiyaç duyulan notlara ulaştık. Avrupa Birliği fonlarıtarafından kabul edilen projelerimiz var. Bu projelerimiz ile sertifika alan vealacak kursiyerlerimiz var.

Öte yandan kuruduğumuz gönüllü kurtarma Derneği’miz çalışmalarınadevam ediyor. Bu derneğimizde de malzeme yönünde bazı eksiklikler var. Buihtiyaçlarımızı da sizlerin desteği ile giderebilirsek, sorunlarımızı aşmışolacağız. Ayrıca bizlere gerçekleştirdiğiniz bu nazik ziyaret için teşekkürediyor. Ayağınıza sağlık diyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 06:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER