Ereğli Özgecan için yürüdü

Kdz. Ereğli’de Mersinde Minibüs şoförü tarafından yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için eylem yapıldı.

Ereğli Özgecan için yürüdü



Kdz. Ereğli’de Mersinde Minibüs şoförü tarafından yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için eylem yapıldı. Eyleme öğrenciler, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kdz. Ereğli İş bankası önünde toplanan kalabalık Anıt önüne kadar, Susma Sustukça sıra sana gelecek, Özgecan Aslan Yirmisinde Bir fidan gibi çeşitli sloganlar atarak yürüyerek Özgecan ’ın katillerine tepki gösterdiler.Anıt önünde toplanan kalabalık burada da sloganlar atarak Özgecan Aslan’ın katillerinin asılması için İdam kararının gelmesini istediler. Anadolu Lisesi öğrencisi Nazlıcan Çelikokul anıt önünde grup adına yaptığı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “En temel yaşam hakkımızı günde beş kadın öldürerek elimizden alan kadın düşmanı, gerici, tecavüzcü zihniyet dün bir kadının daha hayatını çaldı. Dün Mersin- Tarsus’ta önce tecavüze uğrayan, ardından yakılarak öldürülen ve cesedi bir dereye atılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için sokaktayız.Özgecan’ın katili hükümet eliyle desteklenen erkek şiddetidir. Özgecan’ın katilleri, tecavüzcüleri aklayanlar, kadın dayanışmasından korkanlar, kahkahalardan tahrik olanlar, mini etek giydi diye tecavüzü meşrulaştırmaya çalışanlar, kadın-erkek eşit değildir diyenlerdir. Erkek şiddetini ilmek ilmek hayatımıza sokup daha sonra ‘’ kadın cinayetleri abartılıyor, herkese duyurmaya gerek yok ‘’ diyenlere inat susmayacağız. Şimdi Herkes Duysun, Dün Tarsusta 20 yaşındaki Özgecan Önce tecavüze uğradı, Bıçaklandı ve ardından yakılarak katledildi. Şimdi de cinayetmi fıtrat mı diyeceksiniz? Kaderinde vardı mı diyeceksiniz? O erkek egemen yargıları da onlardan güç alarak aklayacak mı? Her yerde erkek şiddetine karşı sesimizi yükseltip direneceğiz, Evde sokakta, iş yerimizde, Mahallede sesimizi kısmak isteyenler fazla umutlanmasın, meydanları sokakları terk etmiyoruz! Kadınların adaleti gerçek adaleti sağlayacak kaçamayacaksınız”

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 15:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan kılıçer
hasan kılıçer - 9 yıl Önce

çiçegi burnunda gencecik fidanı kırdılar.özgecana allahtan rahmet kalanlara sabir diliyoruz.özgecana destek çıkanlardan allah razı olsun.inşallah bu son olur

SIRADAKİ HABER