EREĞLİ PROTOKOLÜ MUHTARLAR İLE BULUŞTU

Ereğli´de mahalle ve köy muhtarları protokol üyeleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından Öğretmenevi’nde tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi.

EREĞLİ PROTOKOLÜ MUHTARLAR İLE BULUŞTU
gundemeregli.com-Yemeğe Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Kaymakam İbrahim Çay, Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Emniyet Müdürü Timur Özgen, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, il genel meclisi üyeleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol burada yaptığı konuşmada bu yıl ilkini düzenledikleri yemeğin bir tanışma toplantısı olduğunu söyleyerek, bu tarz toplantıların önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini belirtti. Muhtarların halk ile devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Başol “30 Mart yerel seçimlerinde bizler mahalle ve köylerimizde halkımızın takdiri ile seçilerek omuzlarımıza kutsal sorumluluk taşıyan önemli bir görev aldık. Bu manevi kutsal görev Allah rızası için yapıldığında o kadar önemli ki, bizler hizmet için yarışacağız. Birbirimizi kırmadan, beşeri ilişkilere önem vererek kanun ve nizamlar çerçevesinde hepimiz hizmet yapma konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan önce de belirttiğim gibi bu kongrede aday olmadığımı altı ay önce açıkladım. İnşallah genel kurulumuzun kırmadan, dökmeden Ereğlimiz için hayırlı olacak şekilde geçmesini diliyorum. Ben zaten federasyondayım, inşallah kongrede seçilecek arkadaşlarıma ağabeylik yapmaya devam edeceğim. Ben bugün bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum ” dedi.
Göreve yeni seçilen muhtarlara başarılar dileyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ise konuşmasında bundan bir ayağının sürekli Ankara’da olacağını söyledi. Uysal yemekte yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Sizlerden ricam buradaki yemekten ayrıldığımız zaman hepimiz şunu düşünelim; biz yaşadığımız yörenin kötü bir kiracısı mı olacağız yoksa ev sahibi mi olacağız. Buna biz karar vereceğiz; kötü bir kiracı mıyız, iyi bir ev sahibi miyiz? Biliyorsunuz Ankara’dan yeni döndük. İleriki günlerde de tekrar Ankara’ya gideceğim. Bundan sonra bir ayağımız sürekli Ankara’da olacak. Sayın Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan Beyle de biraz önce konuştuk. Kendilerinin sizlere selam ve sevgilerini iletti. Yolumuz çok uzun olacak ve dik olacak, bunu biliyoruz. Ama bu yemekte sizleri böyle birlik beraberlik içerisinde gördükten sonra benim inancım tam ve sizlere güveniyorum. Sizlerle beraber çok şey başaracağız. Belki çok kısa zamanda hedeflerimize ulaşamayacağız ama şunu biliyorum; bir gün muhakkak istediğimiz hedeflere ulaşmış olacağız. Yolumuz uzun, ama aklımız kısa olmasın. Akıl da biz de var. Hepinize güveniyorum. Bu birlik beraberlik yemeğinde bizleri buluşturduğu için muhtarlar derneğimize başta Şakir Başol Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. “
Seçimlerin geride kaldığını ve bundan sonraki süreçte hizmet için çalışacaklarını dile getiren Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin, 5 yıllık süreç içerisinde Ereğli’nin köy ve mahallerinde temsil ettikleri insanlara en iyi hizmeti nasıl sunabilecekleri düşüncesi içerisinde olacaklarını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından köy ve mahalle muhtarları protokol üyeleri ile birlikte yemek yedi.
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 07:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER