Ereğli ve Ormanlı Kur’an kurslarında verem taraması yapıldı

Ereğli´de faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği’ne ait gezici röntgen tarama aracı ile Kepez ve Ormanlı Kız Kur’an Kurslarında ki öğrenci ve personele verem taraması gerçekleştirildi.

Ereğli ve Ormanlı Kur’an kurslarında verem taraması yapıldı
 Ereğli´de faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği’ne ait gezici röntgen tarama aracı ile Kepez ve Ormanlı Kız Kur’an Kurslarında ki öğrenci ve personele verem taraması gerçekleştirildi. 

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği tarafından Kepez ve Ormanlı Kız Kur’an Kurslarında kalan öğrenci ve personele verem taraması yapıldı.

Ereğli Kepez Kız Kur’an Kursu’nda 61 ve Ormanlı Kız Kur’an Kursu’nda 51 olmak üzere toplam 112 öğrenci ile buradaki personeli verem taramasından geçirildiğini anlatan Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, halkın toplu yaşadığı yerlerde ki verem tarama çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada “Son altı ay içerisinde Beycuma ve Ereğli cezaevlerinde ki mahkûmlar ile buradaki personel, Zonguldak Merkez, Ereğli, Çaycuma ve Devrek Huzur Evleri ile Çaycuma erkek öğrenci yurdunda yaklaşık 2 bin kişiye verem taraması yaptık. Bildiğiniz üzere verem bulaşıcı bir hastalıktır. Verdiğimiz mücadele sonrasında bölgemizde verem yok denecek kadar azdır. Yine de insanların toplu yaşadığı yerlerde bulaşıcı olması hasebiyle zaman zaman denetimler yapılması gerekiyor. Biz Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği olarak gezici röntgen tarama aracımız ile devlet millet iş birliği çerçevesinde bu taramaları yapıyoruz. Zonguldak, Çaycuma, Devrek, Ereğli ve Alaplı’da en uzak köylere kadar gidip yaklaşık 100 bin insanımızı verem taramasından geçirdik. Çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz “dedi.

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği olarak sadece verem taramaları yapmadıklarını ve fakir ailelere de yardımlarda bulunduklarını dile getiren Erdoğan “Biz 40 yılı aşkın süredir sadece verem hastalığı ile değil bölgemizde kalıcı eserler bırakmak için de çalıştık. Bu çalışmalarımız neticesinde bölgemize hastane, okul, cami, sağlık ocağı gibi bir çok kalıcı eser kazandırmayı başardık. Yine bazı fakir ailelerin evlerini sıfırdan yapıp, içerisindeki eşyalarını da yenileyerek kendilerine teslim ettik. Verem tespit edilen hastaların yanı sıra verem olmayan ancak fakir olan özellikle kırsal kesimdeki ailelere kumanya, yakacak ve nakdi yardımlarımız oldu ve bu yardımlarımız zaman zaman devam ediyor” diye konuştu.

Bu çalışmaları ve yardımları yaparken bölgedeki bazı iş adamlarından da destek aldıklarını belirten Erdoğan “Bizlere çalışmalarımızda destek olan başta Volkswagen Batı Karadeniz Bölge Bayisi değerli iş adamımız İlhami Yazıcıoğlu olmak üzere Zonguldak Önceki Dönem Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan, Aygün Marketlerin Sahibi Sayın Süleyman Aygün, Ustaoğlu Tersanesi Sahibi Sayın Ali Arıkan, Tat San Sanayi Sahibi Sayın Hüseyin Tatlıbaş, YARKİM Sanayi Sahibi Sayın Murat Şengönül ile Eczacı Sayın Kemal Haberal’a çok teşekkür ediyorum. İnsana hizmet ibadettir. Bu işler gönül ve sevda işidir. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnsanımıza hizmet etmeyi ibadet kabul ediyoruz. Durmak yok yola devam” dedi.



Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER