EREĞLİ YAĞMURA TESLİM OLDU

Ereğli´ de aniden bastıran şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı otomobiller sular altında kaldı

EREĞLİ YAĞMURA TESLİM OLDU
gundemeregli.com
-Ereğli´ de aniden bastıran şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı otomobiller sular altında kaldı.

Yağan yağmur nedeniyle ilçedeki ana caddeler kısa sürede suyla doldu. Sahil Bulvarı üzerindeki karayolu tamamen sularla dolarken araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Yüksekliği 20-25 santimetreyi bulan sudan geçmeye çalışan bazı otomobiller ise arızalandı. Belediye ekipleri yol üzerindeki rögar kapaklarını açarak suyu boşaltmaya çalıştı.

Çetin Apatay Bulvarı katlı otopark yanında fırtına nedeniyle ağaçlar yola devrildi. Trafiğe kapanan yolu açmak için Ereğli Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yoğun çalışma yaptılar. Yaklaşık yarım saat boyunca trafiğe kapanan yol ağaçların kesilerek kenara alınması sonrası yeniden ulaşıma açılabildi. İlçenin Müftü Mahallesi Suat Başol Sokak’ta ise park halindeki bir araç yarıya kadar sulara gömüldü. İtfaiye ekipleri sular içinde kalan otomobili kurtaramazken, aracı bulunduğu yerden sahibi ve komşuları iterek çıkartabildiler. Mahalle sakinlerinden Orhan Aydın, yaklaşık 1 ay önce yağan aşırı yağışlarda aynı yerin yine sularla dolduğunu ve belediye yetkililerini uyarmasına rağmen hiçbir önlem alınmadığını söyledi. Cumartesi günleri kurulan Pazar nedeniyle çöplerin toplanmaması sonucu su giderlerinin tıkandığını belirten Aydın “Benim arabam burada pert oldu. Burası yetkililere iletildi. Denildi ki ‘Önlem alınacak’ ama halen alınmamış durumda. Her Cumartesi pazarından sonra burası düzgün temizlenmiyor. Düzgün temizlenmediği içinde burada pislik birikiyor. Rögar kapakları tıkanıyor ve burası suyla doluyor ve burada arabalar kullanılamaz hale geliyor. Söylenecek başka bir şey yok. Vatandaş mağdur” dedi.

Ereğli’de Hatip Sokak üzerinde fırtınada üzerine ağaç devrilen otomobil çekici vasıtası ile bulunduğu yerden kaldırılarak daha güvenli bir yere alındı. Süleymanlar Mahallesi Cehennemağzı Mağaraları mevkisinde kırılan rögar kapağı ise tehlike oluşturdu. Polis ekipleri belediye ekiplerine bilgi vererek açık olan rögar kapağının kapatılmasını isterken, araçların çukura düşmemesi için yolda güvenlik önlemi aldı.

Yağan yağmur ve fırtına sonra belediye ekipleri kurtarma ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 06:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER