EREĞLİ YENİ HASTANEYE KAVUŞUYOR

EREĞLİ YENİ HASTANEYE KAVUŞUYOR
 
 
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesinde 5.5 Milyon TL’ye mal olan Yeni Devlet Hastanesinin tam teşekküllü olarak Ramazan bayramında hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

Hastane inşaatında beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Ayhan Taşdelen ve parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte incelemelerde bulunan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ilçede 250 bin nüfusa hizmet edebilecek olan hastane de sona doğru yaklaşıldığını belirterek, “Hastaneyi bizim planlamamıza göre 2 yada 2,5 ay kadar süre içinde Sağlık Bakanlığına tam anlamıyla teslim edilmiş olacak, içerideki tefrişatında aynı anda süratli bir şekilde ihaleleri yapılıyor, Alımları yapılıyor, planlaması yapılıyor. Onlarda birlikte zannediyoruz Temmuz sonu yâda ağustos gibi etkin hale getirilmeyi planlıyoruz.” diye konuştu

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi inşaatında sona yaklaşıldı. Akıllı Hastane olarak tasarlanan Devlet Hastanesinin Ramazan bayramına yetiştirilerek, hizmete alınacağı ifade edildi.

Beraberinde kalabalık bir partili grubu ile hastanede incelemelerde bulunan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır,  çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

HERKESE TEŞEKKÜRLER

Hastanenin kısa sürede tamamlanması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydeden Çakır şu görüşlere yer verdi:

“İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerimiz, Yönetim Kurulu ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları temsilcilerimizle Ereğli’nin hizmetine yakın bir zamanda açılacak olan hastaneyi inceleme fırsatı bulduk. Hakikaten Hastanenin temel atılışından bugüne gelinceye kadar emek sahibi olan herkese Ereğli halkı adına teşekkür ediyoruz. Böyle bir Hastaneyi Ereğli’ye kazandırdıkları için.

“350 YATAK KAPASİTESİ İLE ÇALIŞIYOR”

Hastanenin içini gezdik. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri olan yoğun bakım ünitesi Ereğlimiz için çok önemliydi. Onun yanında tek kişilik ve çift kişilik odaları gördük. Şuan Hastanemizin kapasitesi 350 yatak kapasitesi ile açılıyor. Ama artı 100 artırılabilirlik planlamasına göre yapılmış,450 kapasitesine çıkabilecek bir hastane, 250 Bin nüfusa göre planlanmış bir hastane Bölgemizde hizmet verecek.

HER NOKTAYA HİZMET VERECEK

 Alaplımıza da, Köylerimize de Beldelerimize de hizmet verebilecek bir hastane ,İçinde her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Seçim döneminde’de, Hastanemizle ilgili bunu sıkça söylüyorduk. 17 Mayıs teslim süremiz kontrollerimizde geldi. Gerekli incelemeleri yaptılar. Hakikatten burada firmaya da çok teşekkür ediyoruz, zamanında vaktinde Hastaneyi bitirme noktasına getirdi. Çok ufak ayrıntılarla ilgili bundan sonraki süreçte çalışmalarını yürütecekler ve Hastaneyi bizim planlamamıza göre 2 yada 2,5 ay kadar süre içinde Sağlık Bakanlığına tam anlamıyla teslim edilmiş olacak, içerideki tefrişatında aynı anda süratli bir şekilde ihaleleri yapılıyor, Alımları yapılıyor, planlaması yapılıyor. Onlarda birlikte zannediyoruz Temmuz sonu yâda ağustos gibi etkin hale getirilmeyi planlıyoruz.

“60 MİLYONLUK YATIRIM

Tabi bu büyük yatırımlarda yaklaşık burası 60 trilyonu (Milyon) bulan bir yatırım. Daha da içinin tefrişatıda, aynı hizmetleri ile birlikte hakikatten Ereğli gibi bir ilçe için büyük bir yatırım, onun yanında hastanemizin en büyük eksikliğinden bir tanesi yol sıkıntısı var. Bildiğiniz gibi bir yıl önce buraya geldiğimizde söylemiştik, O gün için beklide birileri bunu siyaset yapıyoruz zannetmişlerdir.

“YOLU BELEDİYE YAPIYOR”

Hakikaten belediyenin yol noktasında hastaneye destek vermediğini o zaman söylemiştik, Biz göreve gelir gelmez sağ olsun Sayın Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, gerekli talimatı verdi. Ekipler çalışıyor önceki günde bizler buradaydık, Gerekli planlamaları yaptık, En kısa sürede 17,5 metrekare genişliğindeki yol çalışmasını başlatıyoruz, bununla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştük yani geçici olarak yani kaynarca konutlarına çıkış istikametinden bir ışıklı kavşak düzenlenmesi yapılabilir, onun yanında görüş mesafesini artırabilecek yolda  bir genişleme yapılacak, Hastanemize gelen insanların daha rahat etmesi için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir Hastane, otoparkından tutun, Otoparklar yetmez diye kenarda bir yol daha açacağız.

GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Çünkü doktorlarından personelinden, hastanenin yatan hastaların ziyaretçilerinden tutun çok yoğun bir araç sayısı olacak, Bunların hepsi en ince ayrıntısına kadar planlanmış bir hastane, bu hastanenin başlamasında önceki  milletvekilimiz sayın Fazlı Erdoğan’ın  büyük gayretleri vardı. Ondan sonra Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan bey sağolsun katkısı desteği Her sıkıştığımızda yanına gidip kendisinden, Bu konuda destek gördük, Yol içinde gördük,Karayolları Bölge Müdürlüğü gerekli çalışmayı yapıyor.Gerekli talimatları da verdiler.Bizde yakın zamanda Hastane açılana kadar .yolu uygun Hastanemizi Ereğlimize yakışır bir hale getirme gayreti içerisindeyiz .Bir yanda Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal diğer yandan Milletvekilimiz Ercan Candan ve onların ekip kadrosu Fen İşlerinden tutun Belediye Başkan Yardımcılarına kadar hep birlikte burası ile ilgileniyoruz.”

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER