Ereğli “Yok Oğlu Yok”ları oynuyor.

Ereğli “Yok Oğlu Yok”ları oynuyor.

Ereğli “Yok Oğlu Yok”ları oynuyor.

Cumhuriyet Halk PartisiEreğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, İlçede yapılması planlanan EğitimKampüsü projesinin seçimlerde sanki yapılmış bitmiş gibi siyasiler tarafındandillendirildiğini, fakat 1 yılı aşkın süre içerisinde bu proje ile ilgili hiçbirçalışma yapılmadığını hatırlatarak, Siyasilere ve Eğitimcilere seslendi.

Ereğli Demir ve ÇelikFabrikaları yöneticilerinin ilçeye MetalürjiFakültesi kurma sözü verdiğini ve Hatta bu vaadi resmi olarak’ ta protokolaltına alındığını da hatırlatan  Ocakçı yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; İlçemizdeyapılması planlanan Eğitim Kampüsü Projesi seçimlerde sanki yapılmış bitmişgibi siyasiler tarafından dillendirilmişti. ? Boy, boy proje resimleribillboardlar da ve gazetelerde yer almıştı.1 yılı aşkın süre içerisinde bu proje ne oldu? Bırakın projeyebaşlanmasını, üniversiteye tahsis edilen alandaki binaların yıkım ihalesi bilehenüz yapılmadı. Tüm projelerde olduğu gibi bu kampüs projesi de reklamlarda veposterlerde kaldı. Öğrenci sayısının 10 binleri bulacağı söylenmişti. Yenikurulan Turizm Fakültesi resmi olarak kurulmasına rağmen ortada fizikken nefakülte var ne öğrenci var. Ereğli’mize müjde olsun artık öğrencisi olmayanfakültemizde var.

SÖZLER… SÖZLER… SÖZLER…

Ereğli Demir ve ÇelikFabrikaları yöneticileri ilçeye Metalürji Fakültesi kurma sözü verdi. Hatta buvaadi resmi olarak’ ta protokol altına aldılar. Protokol imzalanmasınınüzerinden koskoca 2 yıl geçti. Bu iktidar döneminde Erdemir 2,7 milyar dolaraözelleştirildi. Bu özelleştirmeden Ereğli ciddi anlamda zarar gördü. Verilen bupara Ereğli’ye hiçbir şekilde dönmediği gibi Erdemir’de özelleşmeden sonra 10yılı aşkın süre içerisinde ilçemize işçi maaşı dışında herhangi bir katkısunmamış ve hiçbir sosyal projeye imza atmamıştır. Erdemir yönetimininEreğli’ye yüzünü dönüp, en azından fakülte sözünü yerine getirmesinibekliyoruz. Erdemir’in özelleştirilmesi ile başlayan sancılı süreç tersanelerinkapanması, Kandilli ’de özelleştirilen maden ocağının kapatılması üzerine tuzbiber olmuştur. Tüm bunlara ilaveten üniversite yatırımları noktasında projedenöteye gidilemediğini görmek bu vahim tablonun son noktası oldu. Hani genel iktidarile yerel iktidar aynı partiden olunca Ereğli’miz hizmet ve projelerde “altınçağını” yaşayacaktı? Görüldü ki Ereğli altın çağdan taş devrine döndü. Projelerinresimleri var kendileri yok, Hizmetin anlatımı var, icraatı yok.

EREĞLİ “YOK OĞLU YOK”LARIOYNUYOR.

Şimdi size göstermekistediğimiz tablo şudur ki; Bırakın bunlar kampüs yapmayı, eğitim binasıyapmayı, sadece resimleri gösterip bitmemiş, düşünülmemiş, yapılmamış, projelerüzerinden siyaset yapıp göz boyamaktan başka bir şey yapmamışlardır. UyanEreğli uyan. Şu ana kadar Ereğli’de üniversite için yapılan eğitim binalarınıntamamı Ereğlili hayırseverlerimiz tarafından yapılmıştır. Denizcilik Fakültesi,Ereğli Meslek Yüksekokulu, Ereğli Denizcilik Meslek Yüksek Okulu binalarıEreğli eğitim Vakfı tarafından yapılıp üniversitemize tahsis edilmiştir. YineEreğli eğitim Fakültesi binası Merhum Hacı Kadri yılmaz tarafından yapılıpeksiksiz olarak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsis edilmiştir. KısacasıEreğli kendi öz sermayesi ile okullarını yapmaktadır. BEÜ Rektörlüğübütçesinden Ereğli’mize yapılan bina anlamında herhangi bir harcaması yoktur. OsmanTepe’de gösterilen yeri beğenmediniz,“kampüs yeri yok” diye bizi hep oyaladınız. Şimdi eski hastanelerinbulunduğu alan üniversitemize tahsis edildi. Şimdi mazeretiniz nedir? Sayınsiyasetçiler ve eğitim yetkilileri! Reklamlara ve posterlere harcadığınızparalarla yeni bir fakülte kurulurdu haberiniz var mı? Sayın Rektör artıkEreğli’yi oyalamak yerine, Ereğli’nin haklı taleplerini yerine getirmeli ve bunada öncülük etmelidir.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER