Ereğli zaferi bağımısızlıkla taçlandırmıştır

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Kdz Ereğli´nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Ereğli zaferi bağımısızlıkla taçlandırmıştır

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Kdz Ereğli´nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Çaturoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; ´´Bugün Kdz. Ereğli’nin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya gösteren Ereğli’nin 10 günlük mücadelesi sonrasında Düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü bölge insanı olarak hep birlikte gurur ve coşku içinde kutluyoruz.

Milli Mücadele döneminde düşmandan kendini ilk kurtaran İlçe olan Kdz. Ereğli’de, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele döneminin en büyük destanlarından biri yazılmıştır.

 8 Haziran 1920´de Fransızlar tarafından işgal edilen Kdz. Ereğli’de, Nimet Hoca önderliğindeki dirilişin sonucunda ulaştığı zaferin ve bağımsızlığın 95. yıldönümünü içindeyiz.

 Ereğli Kurtuluş Savaşımızın yeni başladığı bu süreçte bağımsızlığını zaferle taçlandırılmıştır.   Bu gayret ve çabalar içinde 18 Haziran ruhu en büyük gücümüz olmuştur.

 Zonguldak 18 Haziran tarihinde Milli mücadele ruhuna sadık kalarak Ereğli’yi kahramanca müdafaa etmiştir.

Tüm imkânsızlıklara rağmen, tarihte eşine az rastlanır bir inanç ve kararlılıkla yürüttüğü Ereğli’nin Kurtuluş destansı bir mücadelenin yeni nesiller ve gelecek kuşaklar tarafından çok iyi bilinmesi gerekiyor.  Nitekim Ereğli insanının yaşadığı badirelerin ve bunu atlatmak için gösterdiği kahramanlıkları asla unutmayacağız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlığımızı ve çağdaş medeniyetin tüm imkânlarından yararlanmamızı sağlayan Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, O´nun kahraman silah arkadaşlarını, Ereğlili Nimet Hoca ve arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Tüm Ereğlili Hemşerilerimin Ereğli’nin Kurtuluşunun 95. Yıldönümlerini kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.´´ dedi.


                                                                                                  

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER