Ereğli´ de freni patlayan halk otobüsü iki otomobili duvardan aşağı attı

Ereğli´ de freni patlayan halk otobüsü sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce iki otomobili duvardan aşağı attı, ardından da apartmana çarptı.

Ereğli´ de freni patlayan halk otobüsü iki otomobili duvardan aşağı attı
Ereğli´ de freni patlayan halk otobüsü sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce iki otomobili duvardan aşağı attı, ardından da apartmana çarptı. Gürültüye uyanan apartman sakinleri deprem oluyor korkusu ile kendilerini dışarı attı.


Kaza bu sabah 07.20 sularında Bağlık Mahallesi Hacı Abdurrahman Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sabah seferi için evinden çıkan Muhammet Erdoğan (28) idaresindeki halk otobüsünün Hacı Abdurrahman Sokak’ta ki bayırdan indiği sırada frenleri boşaldı. Sürücü direksiyon hakimiyetini kaybedince halk otobüsü önce park halindeki 67 LN 102 plakalı otomobile çarparak hasar verdi ardından da 67 TZ 651 ve 67 EU 988 plakalı otomobilleri yaklaşık 4 metre yükseklikten aşağı attı. Otobüs apartmana çarparak durabildi. Kütleme sesine uyanan apartman sakinleri ise deprem oluyor korkusu ile kendilerini dışarı attı. Kazada yaralanan halk otobüsü sürücüsü hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Halk otobüsünün duvardan aşağı attığı 67 TZ 651 plakalı otomobilin sahibi Kaan Şen, daha öncede apartman önünde benzer bir kaza yaşadığını söyledi. Şen gazetecilere yaptığı açıklamada “Yukarıdan gelen otobüs soluğu bizim apartmanda almış. Bundan önce de taksici uyaya kalarak aracıma zarar vermişti. Şimdi de bu oldu dedi. Apartmanda yaşayan çocuklar ise kazadan dolayı çok korktuklarını belirterek deprem oluyor zannettiklerini ifade etti.

Kaza yapan halk otobüsü ile duvardan aşağı uçlan otomobiller olay yerine gelen vinç ve çekici yardımı ile kaldırıldı.

Polis kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2014, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER