Ereğli´de ,14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ’14 Mart Tıp Bayramı’ nedeniyle tören düzenlendi. Ereğli Hekim ve Eczacılar Derneği tarafından Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene, devlet ve özel hastaneler yanısara diğer sağlık kurumlarında çalışanlar katıldı

Ereğli´de ,14 Mart Tıp Bayramı kutlandı
 
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ’14 Mart Tıp Bayramı’ nedeniyle tören düzenlendi. Ereğli Hekim ve Eczacılar Derneği tarafından Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene, devlet ve özel hastaneler yanısara diğer sağlık kurumlarında çalışanlar katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı söylendi. Ereğli Devlet Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Recep Erdoğan ile Özel Echoomar Hastenesi Başhekimi Nevzat Çimenoğlu, Anıt’a çelenkler bıraktılar. Ereğli Hekim ve Eczacılar Derneği Başkanı Uzman Doktor Selahattin Karayeğen, törende yaptığı konuşmada, Başkent’te yaşanan terör saldırısını kınadığını söyledi. Sağlık çalışanlarına minnet duyduğunu ifade eden Karayeğen, şunları kaydetti: “Devletimizin Valisi, milletimizin fetadar sadık halimi, insanlık idealine aşık ve mümtaz siması Yüce Atatürk, huzurundayız. Dünkü feci cinayeti, bütün arkadaşlar adına lanetliyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı Türk milletine taziyelerimizi sunuyoruz. Bu arada, can siperhane hizmet veren hekim ve sağlıkçı arkadaşlarımıza da ayrıca minnettarız.
 
” ÇATUROĞLU: “BİZİM GÖZÜMÜZÜ KORKUTAMAZLAR”
 
Törene katılan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, gazetecilere yaptığı azıklamada, ‘menfur’ olarak nitelendirdiği Ankara saldırısında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Yaralılara ise acil şifalar dileyen Çaturoğlu, şu sözlele konuştu: “Büyük devlet olma yolunda ilerleyen Türk milletine kurulan tuzaklardan bir tanesi daha yaşandı. Ama şu iyi bilinmelidir ki terör, dünyanın hiçbir yerinde muaffak olamamıştır, Türkiye’de de olamayacaktır. Bizim gözümüzü korkutamazlar, en son terörist etkisiz hale gelinceye kadar terörle mücadelemiz devam edecek. Bu vesileyle gerek görevleri başında şehit olan tüm hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı, maden şehitlerimizi ve memleket bekası için mücade ederken yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. 14 Mart Tıp Bayramı, tüm sağlık çayışanlarına hayırlı-uğurlu olsun.
 
” UYSAL: “VATAN SAĞOLSUN”
 
Ereğli Belediye Başkanı Hüyesin Uysal da terörü lanetleyerek, “bu kutsal ve onurlu mesleğin sahiplerinin, hekim ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayram’larını kutluyorum. Amaçları yalnızca insanı yaşatmaktır, tebrik ediyorum. Dün yaşadığımız terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Ankara’da, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan sağolsun” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER