Ereğli´de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler sergisi açıldı

Ereğli´de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler sergisi açıldı

Ereğli´de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler sergisi açıldı

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanan‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi’, 30 Ağustos Zafer Bayramındaaçıldı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerMüdürlüğü tarafından hazırlanan, Anadolu Ajansının 15 Temmuz gecesi İstanbul veAnkara’daki olaylarda objektiflerine yansıyan fotoğrafların yer aldığı veEreğli’deki demokrasi nöbetlerinde Belediye Basın Bürosu tarafından çekilenfotoğraflardan oluşan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi’ 30Ağustos Zafer Bayramında açıldı.

Kdz.Ereğli Belediyesine ait Abdi İpekçi SergiSalonunda 160 Fotoğrafın yer aldığı, darbe gecesinde şehit olan kahramanAstsubay Ömer Halisdemir’e özel bir bölümün ayrıldığı fotoğraf sergisininaçılışını, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve GarnizonKomutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan ve AKParti İlçe Başkanı Fatih Çakır birlikte gerçekleştirdiler. Açılışa ayrıca,Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, bazı mahalle ve köymuhtarları, STK temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

BAŞKAN UYSAL: ‘UNUTMAYACAĞIZ, YAŞATACAĞIZ’

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,sergi açılışında yaptığı konuşmada 15 Temmuz ve sonraki süreciunutmayacaklarını ve yaşatacaklarını söyledi.

Başkan Uysal; “Karanlık başlayan ancak sonugüzel biten 15 Temmuz’dan sonra her gün daha da güçlenerek bir millet olduk.Ogün birlik ve beraberlik duyguları içerisinde hareket ettik, inşallah bugündensonrada, 7 Ağustos Yeni Kapı mitingiyle ortaya çıkan o birlik veberaberliğimizi sürdüreceğiz. 15 Temmuz şehitlerini unutmayacağız,unutturmayacağız. Astsubay Ömer Halisdemir’in ismini yaşatacağız. 30 AğustosZafer Bayramında açılışını gerçekleştirdiğimiz bu serginin hayırlı olmasınıdiliyorum” dedi.

KAYMAKAM MADENOĞLU: BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜREDİYORUM

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’dayaptığı konuşmada Başkan Uysal ve sergide emeği geçen personeli kutlayarak;“Başta belediye başkanımız olmak üzere belediyemizin tüm personeli hummalı birçalışma sonucunda ve çok kısa bir zaman içinde bu resim sergisini siz değerlihalkımızın ziyaretine açılacak hale getirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum.Yüce Mevla böyle zafer günlerini kutlamayı nasip etsin. Zaferi kutlamaya nedenolan kötü günleri de bizlere yaşatmasın” dedi.

Açılışın ardından katılımcılar sergiyigezerek, fotoğrafları incelediler. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi hergün saat 10 ila 18 arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER