Ereğli´de 34 bin 425 öğrenci karnelerini aldı

Ereğli´de 34 bin 425 öğrenci karnelerini aldı

Ereğli´de 34 bin 425 öğrenci karnelerini aldı

Türkiye genelinde olduğu gibiKdz.Ereğli’de de öğrenciler 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk döneminitamamlayarak karnelerini aldı. Kdz.Ereğli’de 2016-2017 eğitim öğretimyılının ilk döneminin sona ermesinin ardından 34 bin 425 öğrenci ve 2 bin 225öğretmen 15 günlük yarı yıl tatiline girdiler. Kdz.Ereğli’deki resmi karnedağıtım töreni Dikmen İlkokulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ınkatılımıyla gerçekleşti.

KORKMAZ, ÇOCUKLARIMIZINKARNELERİNİ İYİ-KÖTÜ ANLAYIŞI İLE DEĞERLENDİRMEMELİYİZ

Saygıduruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan İlçeMilli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz,tüm öğrenci ve öğretmenlere iyi tatillerdileklerinde bulunarak şunları söyledi:Ana okulu, ilk-orta ve liseokullarımızda birinci dönemi yarıyıl tatiline girilirken öğrencilerimizinkarnelerini iyi-kötü anlayışıyla değerlendirmemeliyiz. Başta öğrencilerimizolmak üzere öğretmenlerimizin ve velilerimizin göstermiş oldukları üstün vegayretli çalışmaların semeresinin alındığı 1. Yarı yıl tatili başlarkenvelilerimizin öğrenci başarılarını değerlendirirken nedenini araştırıp,karnelerinin durumu ile çocuğun zeka seviyesi ve kişilik özelliklerieleştirilmemelidir. Bunun yerine çocuğun içinde bulunduğu şartlararaştırılmalı, zayıf karneye nelerin sebep olduğu araştırılmalı ve bunlarıngiderilmesi gereken çalışmalar yapmalıdır. Öğrencilerimizin karne notlarınınsadece onların eğitimdeki başarısını değil, genel olarak hepimizin bu konudakiçabalarımızın sonuçlarını göstermektedir. Çocuklarımızın eğlenmesi, dinlenmesive yeni döneme enerjik başlaması için tatil iyi değerlendirilmelidir. Sevgiliöğrencilerimiz, karneleriniz sizin şahsiyetinizin, erdemlerinizin veyazekanızın göstergesi değil, sadece dönem boyunca yaptığınız çalışmaların vesergilediğiniz çabanın neticesidir. Başarılarınızın değerlendirilmesinde sadecebir araçtır.

HER BİR ÖĞRENCİMİZ BİZİMİÇİN AYRI BİR DEĞER

Kıymetlivelilerimiz, büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı çağındeğerlerine uygun olarak en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyor, her biröğrencimize bireysel farklılıklarını dikkate alarak ve özel olduklarınıhissettirerek yaklaşıyoruz. Çünkü her bir öğrencimiz bizim için ayrı birdeğerdir.Değerli öğretmenlerimiz, nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyleyürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı ve azminizi yürekten destekliyorum.Öğrencilerinizi evlatlarınızdan farklı görmediğinizi, tüm gücünüzle onların eniyi şekilde yetişmesi adına bu kutsal görevi severek ifa ettiğinizi biliyorum.Geleceğimizi inşa etme yolunda, eğitim adına yaktığınız meşaleyi sonsuza dektaşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm eğitim camiasıbaşta olmak üzere velilerimize ve öğrencilerimize sevgi ve saygılarımısunuyorum. Korkmaz, konuşmasının ardından 4’üncü sınıflar arasındadereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Kitap Okuma Yarışmasında dereceyegiren öğrencilere ise ödüller Okul Müdürü Mustafa Atalay tarafından verildi. Dahasonra 4-A ve 1-B sınıfı öğrencilerine toplu olarak karnelerinin dağıtılmasınınardından program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER