Ereğli´de 3500 öğrenci Eğitim-Öğretim görecek

Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i 9Eylül çarşamba günü ziyaret etti.

Ereğli´de 3500 öğrenci Eğitim-Öğretim  görecek

Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i 9Eylül çarşamba günü ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Ereğli ilçesinde eski Devlet Hastanesi binalarının yer aldığı Süleymanlar Mahallesi’ndeki arazinin Üniversiteye devrinden sonraki gelişmeler ele alındı.

Çaturoğlu ziyarette, “Eski Ereğli Devlet Hastanesinin bulunduğu yerin Üniversitemiz tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğini biliyorum, şimdiye kadar elimizden gelen katkıyı sunduğumuz gibi bundan sonra da her türlü katkıyı sunacağız.” dedi.

Rektör Özer de görüşmede, “Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinin yeni binalarına taşınmasının ardından burada bulunan binalar ve arazinin Üniversitemize devrinin gerçekleştirilmesi çok önemli ve gerekliydi. 1997 yılında eğitime başlayan Eğitim Fakültesi, ardından kurulan Denizcilik Fakültesi ve Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun eğitim öğretime başlamasıyla öğrenci, akademik ve idari personel sayısında önemli artışlar sağlanmıştı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 3500 öğrenci Ereğli’deki bölümlerde eğitim öğretim görecek.Eski DevletHastanesinin Üniversitemize devri Ereğli’deki eğitim-öğretim çalışmalarımıza önemli bir dinamizm katacak. Tahsis edilen yer çok önemli bir işlev görecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 06:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER