Ereğli´de ´HİMMET KASASI´ ele geçirildi

Ereğli´de ´HİMMET KASASI´ ele geçirildi

Ereğli´de ´HİMMET KASASI´ ele geçirildi

Zonguldak OHAL Bürosutarafından yapılan açıklamada FETÖ/PDY örgütünün Zonguldak ve çevre illerdekiemniyet yapılanmasının tamamen çökertildiği ifade edildi. Soruşturma kapsamında180 kişinin tutuklandığı açıklandı.
Zonguldak Valiliği Halkla İlişkiler Müdürlüğü,Valilik OHAL Bürosu’nun FETÖ/PDY’ye yönelik açıklamasını yayınladı. Açıklamayagöre Zonguldak’ta 37 adli personel, 16 askeri personel ve 50’si emniyetpersoneli olmak üzere toplamda 180 kişinin tutuklandığı kaydedildi. Bölgeimamının da yakalandığı ve tüm örgütsel yapının deşifre edildiği ifadelerininyer aldığı açıklamada şöyle denildi:
“15.07.2016 akşamı ülkemizdeki anayasal düzenicebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya yönelik hain darbe teşebbüsünün ardından,ilimizde kolluk kuvvetlerimizce yürütülen çalışmalar bir önceki basınaçıklamasında kamuoyuna duyurulmuştu. Devam eden süreçte bugüne kadar; 37 Adlipersonel, 16 askeri personel, 50 si Emniyet personeli olmak üzere toplam 180kişi tutuklanmıştır. Yine ilimizde yürütülen çalışmalar sonucunda; FETÖ/ PDYörgütünün İlimiz ve çevre illerdeki emniyet yapılanması tamamen çökertilmiş,Emniyet İl İmamı, Çevre İl Emniyet İmamları, (Polis Memuru, Komiser Sınıfı,Emniyet Müdürleri Sorumlu İmamları dâhil) ile Bölge İmamı da yakalanmış, tümörgütsel yapı deşifre edilmiştir. Bu kapsamda; 17 emniyet müdürü (15’itutuklu), 3 emniyet amiri (tutuklu), 22 komiser sınıfı (14’ü tutuklu), 21 polismemuru (18’i tutuklu) olmak üzere 63 emniyet hizmetleri personeli hakkında adliişlem başlatılmıştır.”

HİMMET KASASI ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca yapılan açıklamadaKdz. Ereğli ilçesinde yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan 200 binAmerikan dolarının ele geçirildiğinin yer aldığı belirtildi. OHAL Bürosu’ndayapılan açıklama, “Emniyet içerisindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelikyürütülen operasyon kapsamında önemli bilgilere ulaşılmış olup, detaylıaçıklama daha sonra yapılacaktır. Ayrıca; Kdz. Ereğli İlçemizde yürütülen çalışmalarsonucunda ise örgüt faillerinin yanı sıra himmet adı altında toplanan ve yurtdışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan FETÖ / PDY örgütüne ait bir kasaiçerisinde; 200.000 Amerikan Doları, 60 Adet çeşitli evsafta altın bilezik, Bolmiktarda ziynet eşyası ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi.


Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER