Ereğli´de, Asker öğrencilerden gövde gösterisi

Kdz. Ereğli´ye eğitim amaçlı gelen TCG İskenderun Gemisi Filotilla Komodoru öğrencileri, askeri sloganlarla yürüyüş yaptı, vatandaş gözyaşlarını tutamadı.

Ereğli´de, Asker öğrencilerden gövde gösterisi



HABERMERKEZİ-Kdz. Ereğli´ye eğitim amaçlı gelen TCG İskenderun Gemisi Filotilla Komodoru öğrencileri, askeri sloganlarla yürüyüş yaptı, vatandaş gözyaşlarını tutamadı.

TCG İskenderun Gemisi’nin 20’si yabancı misafir, 6’sı da bayan toplam 313 askeri öğrencisi, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’na konuşlandı.
Atatürk Anıtı önünde tören düzenleyen Filotilla Komodoru komutanları ve öğrencileri, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı söyledi. 
TCG İskenderun Gemisi Filotilla Komodoru Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ayhan Gedik, Anıt’a çelenk bıraktı. 
Komutan Gedik, törenin sona ermesi sonrası bazı öğrencilerle birlikte Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nu makamında ziyaret etti. Askeri öğrenciler ise bu sıra yürüyüşe geçti. Anıt önünde hareket eden öğrenciler, askeri bando eşliğinde Devrim Bulvarı boyunca yürüdü. 
‘Tören yürüyüş kararı’ ile yol alan denizciler, söyledikleri ‘her Türk asker doğar’, ‘Türk öğün, çalış, güven’ ve ‘vatan sana canım feda’ askeri sloganlar ile caddeyi adeta inletti.

TURPCU, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Bazı vatandaşlar alkışladı, bazıları ise olanları cep telefonları ile kayıt altına aldı. İçlerinden bazıları da, gözyaşlarına hakim olamadı.
Ağlayanlardan 2’si kız 3 çocuk annesi Havva Turpcu, duygulandığını söyledi. Tek erkek evladının da asker olacağını ifade eden Turpcu, “duyusal oluyor insan. Çok mutluyum. Çocuklarım var, henüz küçükler. Bir oğlum var, büyüyünce O’nun da ekser olmasını istiyorum, O’da asker olacak inşallah. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Onun için üzgün ve duygusal oluyoruz” dedi.

Öte yandan, TCG İskenderun Gemisi Filotilla Komodoru Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ayhan Gedik’in, kaymakamlık programı sonrası sırasıyla Garnizon Komutanlığı ve Ereğli Belediyesi ziyaretlerinde bulunacağı öğrenildi.
Geminin ise 14 Eylül Pazartesi’ye kadar ilçede kalacakları kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER