EREĞLİ´DE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI

EREĞLİ´DE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI
gundemeregli.com- 
Ereğli ilçesinde Ramazan bayramı nedeniyle bayramlaşma törenleri düzenlendi.
Kdz. Ereğli İlçesinde Ramazan bayramının birinci günü çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından bayramlaşma törenleri yapıldı. Ereğli’de ilk bayramlaşma töreni Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) yapıldı. Kdz. Ereğli Belediyesi’nde yapılan bayramlaşma töreninde Başkan Halil Posbıyık ile eşi Neriman Posbıyık gelen misafirlerini kapıda karşılayıp bayramlarını kutladı. Küçük çocuklara çeşitli hediyeler veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan ayını ilçede bu yıl 31 mahallede verdikleri iftarlarla birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiklerini söyledi. Ereğli Belediyesi’nde ki bayramlaşma törenine siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Kdz. Ereğli TSO’da yapılan bayramlaşma töreninde ise Başkan Yaşar Tetiker, Başkan Vekili Niyazi Özcan ile Meclis Başkanı Faruk Yazıcı ve meclis üyeleri misafirlerini karşıladı. Odada ki törene ilk ziyaret bir önceki dönem TSO Başkanı Mehmet Genç tarafından yapıldı. Tetiker ile Genç bir birleri ile bayramlaşırken bir süre sohbet ettiler. Ereğli TSO’da ki bayramlaşma törenine MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, bazı derneklerin temsilcileri ile çok sayıda işadamı katıldı.
Ramazan bayramının ilk günü Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli ilçe teşkilatında da bayramlaşma töreni düzenlendi. Çok sayıda partilinin katıldığı törende konuşan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, dünyanın dört bir yanında Müslüman ülkelerde yaşanan iç savaşlar nedeniyle kan döküldüğünü belirterek, akan kanın bir an önce durmasını diledi.
Bayramlaşma törenine katılan CHP’li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise parti binasında yaptığı konuşmasında Müslümanlığın kimsenin tekelinde olmadığını belirterek “Hiç kimse benden daha iyi Müslüman olduğunu iddia edemez. Aynı şekilde bende bir başkasından daha fazla Müslüman olduğumu iddia edemem. Bu benim haddime değil” dedi. Ramazan ayında 31 mahallede iftar düzenlediklerini ve ilçede Yasin-i Şerif okunmayan dua yapılmayan mahalle ve sokak kalmadığını ifade eden Posbıyık, CHP’li bir belediye olarak İslamiyet’in gereği olarak Ramazan ayından hangi etkinlikler yapılması gerekiyorsa bunları yerine getirdiklerini ve bu konuda örnek olduklarını söyledi. Konuşmasında CHP’de ki iç çekişmelere de değinen Posbıyık, Ereğli Belediyesi’ni almaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini, ancak parti içerisinde Ereğli Belediyesinin AK Parti’ye kazandırılması noktasında çalışmalar yapıp, kendilerine çelme takmaya çalışanlar bulunduğunu ifade etti. Ereğli’de resmi bayramlaşma töreni ise Atatürk Kültür Merkezi kafeteryasında yapıldı. Protokolde yer alan İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürü Niyazi Koçak, İlçe Milli eğitim Müdürü M.Naci Kılıç ile İlçe Müftüsü Mustafa Erkan törene gelenlerin bayramlarını kutladılar. Bayramlaşma törenine Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Türk Metal Sendikası yöneticileri,siyasi parti, Dernek ve odaların başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını diledi. Kaymakam Çay konuşmasında şunları söyledi: “Ramazan Birlik ve beraberlik güzellik duygularının burada yaşanmasından dolayı sizlere teşekkür ederim. Bayramların hayırlara vesile olması dileğiyle Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım.”
Protokol üyeleri AKM’de ki resmi bayramlaşma töreninin ardından Kız Yetiştirme Yurdu ile Huzur Evi’ni ziyaret ettiler.
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2013, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER