Ereğli´de Bileğe yapılan rakamlı dövme uygulamasına başlandı

Ereğli´de Bileğe yapılan rakamlı dövme uygulamasına başlandı

Ereğli´de Bileğe yapılan rakamlı dövme uygulamasına başlandı
Sunucu Müfe Anlı’nın özellikle alzheimer hastaları ve zihinsel engelli bireylerin kayıp olmaları durumunda bulunmalarını kolaylaştırmak amaçlı bir süre önce başlattığı ‘bileğe yapılan rakamlı dövme’ uygulamasına Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde de başlandığı bildirildi. ‘Sevgi izi’ adı verilen projenin Ereğli sorumlusu aynı zamanda Cumhuriyet Kadınları Derneği Üyesi Ezgi Kocatürk (27), dernek binasında düzenlediği proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kendini ifade edemeyen özel gereksinimli bireylerin çabuk bulanabilmelerini sağlamak istediğini söyledi. Alzaheimer ve zihinsel engelli kişilerin kaybolabilme riskinin daha fazla olduğunu anlatan Kocatürk, şunları ifade etti: “Karadeniz Ereğli Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ile görüştük. Dövme yaptırmak isteyenleri tespit ediyoruz. Amacımız, sizlerin aracılığı ile okullara kayıt olmayan bireylere ve evde bakım gören alzheimer hastalarına ulaşmaktır. Şunu özellikle belirtmek isterim; dövme yaptıracak aileler bu olay için hiçbir ücret ödemeyecektir.”
 
NİHAT HATİPOĞLU: SAKINCASI YOK
 
Projenin uygulanış şeklinde ise ailesinde kaybolma riski bulunduğu fert olduğunu düşünülen kişinin müracaatının alındığı belirtildi. Sonrasında da, alzheimer hastası ve zihinsel engelli bireyler ile gönüllü kişilerin el bileklerine ‘o kişi olduğu’ anlamına gelen rakamla kalıcı dövme yapıldığı ifade edildi. Dövmede kullanılacak materyallerin  ‘Tatlı Sert’ programının sunucusu Mügen Anlı tarafından gönderileceği kaydedildi. Yapılacak dövmenin dini açıdan bir sakıncasının olmadığına ilişkin ‘onayın’ ise ulusal kanalda dini içerikli program yapan Nihat Hatipoğlu tarafından alındığı iddia edildi.
 
 İŞTE BAŞVURMANIZ GEREKEN TELEFON NUMARALARI
 
‘Sevgi izi’ tanıtım toplantısına katılan Cumhuriyet Kadınları, Çağdaş Yaşamı Destekleme ve Atatürkçü Düşünce Derneklerinin şube temsilcileri, projeye destek verdiklerini bildirdiler. Projeden yararlanmak isteyenlerin ise şu telefon numaralarının aranması istendi: Ezgi Kocatürk 0535 547 82 22, Mehtap Kınay 0532 646 01 75, Gamze Engüzel 0535 063 19 46 ve Sema Aydın 0538 336 45 54
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER