Ereğli´de Bu yıl Bayramlaşma açık alanda yapıldı

Kdz.Ereğli’de Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programları gerçekleştirildi.

Ereğli´de Bu yıl Bayramlaşma açık alanda yapıldı


Kdz.Ereğli’de Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programları gerçekleştirildi.Her Bayram olduğu gibi bu yılda ilk bayramlaşma Kdz.Ereğli Belediyesinde gerçekleştirildi.Makamında Bayramlaşmaya gelenleri kabul eden Başkan Uysal,AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis üyeleri, bazı belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri belediye personeli, bazı AK Parti yönetim kurulu üyeleri, partililer ve basın mensuplarının bayramını kutladı.Belediyedeki bayramlaşmanın ardından, İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu,Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bazı protokol üyeleriyle birlikte Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret etti.

“Halkla Bayramlaşma” programı bu yıl ilkez açık alanda gerçekleştirildi.Sahil Bandında bulunan Amfi Tiyatro’da gerçekleştirlen programda Madenoğlu ve diğer protokol üyeleri alana gelen Tüm vatandaşların bayramlarını kutladı.Kaymakam Madenoğlu burada yaptığı konuşmada,Tüm islam aleminin bayramını kutlayarak şunları söyledi;“Bayramlar bizim birlik ve beraberliğimize katkıda bulunan, dostluklarımızın, arkadaşlıklarımızın, kardeşlikerimizin pekişmesine bir kez daha vesile olan önemli günlerimizden bir tanesidir. Dini bayramlarımız sadece bizim Türkiye´mizde değil, bütün İslam aleminde hatta bütün dünyada etkileri olan, barışa, kardeşliğe, dostluğa, demokrasiye son derece katkıda bulunan bayramlardır. Biz Ereğli´mizde bayramımızı huzur ve sükun içerisinde kutluyoruz. Burada bayram çok dolu ve canlı geçmektedir. Sadece bugün için değil dün geçirdiğimiz arefe günü içinde böyledir. Esnafımız ve vatandaşlarımız, Kurban Bayramı arefesini canlı bir şekilde geçmesi için her türlü gayreti göstermektedirler. Biz bugün Ereğli´mizde halkımıza açık bir bayramlaşma yapmak adına, halkımızla beraber olmak adına burada açık meydanda bayramlaşmayı yapıyoruz. Gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımızın bayramlaşmaya ilgisi bir hayli fazladır.Biz önümüzdeki bayramlaşmaları da ine böyle açık alanlarda yapma niyeti ve arzusundayız. Dolayısıyla daha fazla vatandaşımızın burada hem bir birleriyle hem devlet görevlileri ile bayramlaşmasını arzu etmekteyiz. Bayramlaşma sadece o günün anlam ve önemine uygun olarak akraba ve dostlar arasında geçirilen değerli bir zaman değildir aynı zamanda vatandaşlarımızında birbirlerini hiç tanımasa bile vatandaşımızın da halkımızında birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini sağlayan bir kavramdır. İşte biz bugün Ereğli´de yaşıyoruz. Bu anlamda devletimizin yetkilileri, siyasetimizin yetkilileri, sayın milletvekilimiz olmak üzere, garnizon komutanımız, belediye başkanımız, müftümüz, emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız ve diğer ilgililer burada. Devlet vatandaş bütünleşmesinin de bir örneği vermektedirler. Buna vesile olan bayramdır. Bütün vatandaşlarımızın, Ereğlili vatandaşlarımızın, bütün dünya Müslümanlarının ve basın mensuplarımızın Kurban bayramlarını kutluyorum.”dedi.

“BÖYLE GÜZEL GÜNLERİN 365 GÜN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal ise yaptığı konuşmada;

“Mübarek Kurban Bayramını hepinizin kutluyorum, nice bayramlara sağlık sıhat içerisinde girmemizi yüce Rabbimden temenni ediyorum. Bu bayramda da diğer bayramlar gibi birlik ve beraberlik dayanışma ve paylaşmanın en yüksek atmosferde yaşandığı günlerdir. Böyle güzel günlerin ülkemizde 365 gün devam etmesi her günlerimizin bayram güzelliğinde olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Hepinize iyi bayramlar diliyorum”dedi.

ÇATUROĞLU,BAYRAMLAR BİZLERİN EN MÜSTESNA GÜNLERİ

Dini bayramların bizlerin en müstesna günlerimizden ve ayrıcalıklı bir yeri olduğunu dile getiren Çaturoğlu ise şunları söyledi;“ Dayanışmanın paylaşmanın kaynaşmanın en dorukta olduğu günlerdir. Ancak biz burada güzel bir havada güzel bir şekilde bayramlarımzıı kutluyoruz. Ülkemizin bir tarafında terör belası var. Dünyanın çeşitli yerlerinde bayram olmasına rağmen savaşlar devam ediyor, bu savaşlarda oluk oluk kanlar akıyor. Ben Cenab-ı Rabbil Aleminden bu Kurban Bayramının yüzü suyu hürmetine inşallah bu bayramın akan kanların dinmesine, terörün bitmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah´dan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor bayramın Türk Milleti olarak birliğimize, beraberliğimize, diri ve iri oluşumuza vesile olmamıza ve bu bayramın tüm insanlık için barışa, huzura, ve refaha vesile olmasını Cenab-ı Allah´dan temenni ediyor hepinizi sevgi saygı ile selamlarken daha nice bayramlara hep birlikte huzur içerisinde Cenab-ı Allah´ın bizleri ulaştırmasını niyaz ediyorum”dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2015, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER