EREĞLİ´DE GÖREVİNİ YAPAN GAZETECİYE ÇİRKİN SALDIRI

EREĞLİ´DE GÖREVİNİ YAPAN GAZETECİYE  ÇİRKİN SALDIRI
gundemeregli.com-
Kdz Ereğli ilçesinde kaza yapan sürücü, yaralanan eşi ve çocuğunu bırakıp diğer araç sürücüleri ile gazetecilere saldırdı.
Kaza, saat 12.00 sıralarında Yeşiltepe-Kepez yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, hasta olan bebeğini hastaneye yetiştirmeye çalışan Ersin Y. (20) idaresindeki 67 LY 811 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu elektrik direğine çarptı. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Ersin Y. ile babası Bayram Y. hafif şekilde, 1 yaşındaki Yağız Y. ve annesi Sebahat Y. ise ağır yaralandı. Kaza sonrası sürücü ve babası ortalığı birbirine kattı. Yerde yatan 1 yaşındaki bebeği ile eşini bırakıp kazaya neden olduğunu iddia ettiği kamyonet sürücüsüne saldıran Ersin Y., kazayı görüntüleyen gazeteciye de yumruk attı. Sağlık ekipleri yaşanan arbede nedeniyle yaralılara müdahale etmekte zorlandı. Yaralılara yardıma koşan diğer sürücüler, öfkeli baba ve oğlunu sakinleştirmeye çalıştı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıkları anne ve bebeğini ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Öfkeli baba ve aracı kullanan oğlu etraftakilere saldırmaya devam edince polis müdahale etti. Ersin Y., polis otosuna bindikten sonrada etrafa tehditler yağdırmaya devam etti. Baba ve oğlu önce hastaneye, ardından da ifadelerinin alınması için Bağlık Karakolu’na götürüldü. Kaza yapan otomobil ise çekici vasıtası ile olay yerinden kaldırıldı.
Gazeteci Sinan Kabatepe, kazayı görüntülerken sürücü ile babasının önce başka bir araç sürücüsüne, ardından kendisine saldırdığını ifade etti. Kabatepe, “Kazayı çekmek için geldiğimizde kazayı yapanın oğlu ya da yeğeni kazaya karıştığını zannettiği şahsı kovalıyordu. Ondan önce elinde plastik bir parça vardı, bana fırlattı, eğildim kalktığımda yumrukla saldırdı. Sürücüyü araya girenler aldı götürdü. Olay bundan ibaret” dedi.
Gazeteci Sinan Kabatepe hastanede rapor aldıktan sonra polis merkezine giderek, sürücü Ersin Y. ile babası Bayram Y.’den şikayetçi oldu.
1 yaşındaki Yağız Y. durumunun ağır olması nedeniyle Zonguldak Araştırma Hastanesi’ne sevk edilirken, anne Sebahat Y.’nin tedavisi ise Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde sürüyor. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER