Ereğli´de hamsi bereketi

Ereğli´ de balık tezgahlarında Karadeniz hamsisi bereketi yaşanıyor. Tezgahta ki yerini alan hamsi balığı 5 ila 7 liradan satışa sunuluyor.

Ereğli´de hamsi bereketi
Ereğli´ de balık tezgahlarında Karadeniz hamsisi bereketi yaşanıyor. Tezgahta ki yerini alan hamsi balığı 5 ila 7 liradan satışa sunuluyor. 

Hopa açıklarında yakalanan Karadeniz hamsisi Kdz. Ereğli ´de tezgahlarda ki yerini aldı. Kilosu 5 ila 7 liradan satışa sunulan hamsi balığına vatandaşların da ilgisinin yoğun olduğu belirtildi. Balığın bol çıktığı dönemlerde fiyatların 3 ila 20 lira arasında değiştiğini ifade eden tezgah sahipleri şu anda Hamsi balığı 5 ila 7 lira arasında, Çinekop 10 ila 20 lira 300-400 gram palamutlar da tanesi 5 liradan satılıyor. Balık satışları ile ilgili olarak açıklama da bulunan tezgah sahiplerinden Şenol Sönmez Hamsi balığı 5 ila 7 lira arasında satılıyor. Çinekop 10 ila 20 lira arasında değişiyor. Onun dışında Palamut yeniden dönüş yaptı. 300-400 gram palamutlar da tanesi 5 liradan satılıyor. Vatandaşın ilgisi şu sıralar biraz durgun gidiyor. Ya balığın satış yeri çok olduğundan ya da vatandaş bu sene balığa doydu diyelim. Yakın bir zamanda balıkçılık bitecek. Hamsi de zaten Hopa´ dan yakalanıyor. Gürcistan tarafına geçecek. Ondan sonra tutması da satması da zorlaşacak. Özellikle vatandaşların şu son haftaları değerlendirmesini bekliyoruz dedi. Balık tezgahı sahiplerinden Arslan açıkgöz, Adem Çetin ve Tanju Polat ise Karadeniz hamsisinin yüzlerini güldürdüğünü, 5 liraya kadar düşen hamsi fiyatlarının vatandaşlar tarafından rağbet gördüğünü söylediler.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER