Ereğli´deki sel mağdurlarına kalacak yer temini yapılacak

Ereğli´de meydana gelen selde evleri zarar gören aileler evsiz kaldı. Mağdur aileler için Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından kalacak yer temini yapılacağı belirtildi.

Ereğli´deki sel mağdurlarına kalacak yer temini yapılacak
İHA-Ereğli´de meydana gelen selde evleri zarar gören aileler evsiz kaldı. Mağdur aileler için Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından kalacak yer temini yapılacağı belirtildi. 
Kdz. Ereğli ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen sel felaketi sonrası suların çekilmesi ile zararın boyutları da ortaya çıkmaya başladı. Dün akşam ilçe merkezinde yaşanan selde 22 iş yerini su basarken, bugün sabahki selde ise toplamda 100 ev, iş yeri ve okul zarar gördü. Sel sularına kapılan 6 otomobil kaybolurken, 20’den fazla otomobil de zarar gördü. İlçede selden zarar gören 22 aile Kaymakamlıktan yardım talebinde bulundu. Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi’nin zemin katında öğrencilere dağıtmak için bekletilen kitaplar, okula ait yurdun zemin katındaki kantin, çamaşırhane ve doğalgaz sistemlerinde de yaklaşık 100 bin TL civarında zarar meydana geldi. Ev ve iş yerlerindeki zararın çoğunluğu ilçenin Kepez, Kavaklık, Elmatepe, Bölücek ve Kışla mahallelerinde meydana geldi.
Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Kdz. Ereğli Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve AFAD ekipleri oluşturulan kriz masasında zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Ev, iş yeri ve otomobillerde oluşan zararın 2 milyon TL’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 06:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER