EREĞLİ´Lİ ÖĞRENCİ´NİN KARNESİ YERİNE ,ÖLÜM HABERİ GELDİ

EREĞLİ´Lİ ÖĞRENCİ´NİN KARNESİ YERİNE ,ÖLÜM HABERİ GELDİ
 
gundemeregli.com-İstanbul Hadımköy İbrahim Özaydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde geçtiğimiz ay 4 öğrenci tarafından dövülerek komaya sokulduğu iddia edilen Ferit Arslan Sarı’nın evine karnesi yerine cenazesi geldi.
İstanbul Hadımköy´deki İbrahim Özaydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi Ferit Aslan Sarı (15), iddiaya göre 23 Mayıs 2014 günü okulda 4 öğrenci tarafından feci şekilde dövüldü. Yediği dayak sonrası bayılan öğrenci arkadaşları tarafından önce Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne, ardından da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 21 gün hastanede yaşam mücadelesi veren Ferit Arslan Sarı, dün sabah kalbi durarak hayatını kaybetti. Sarı’nın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından bugün baba ocağı olan Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi Caferler köyüne getirildi. Cenazenin getirilmesi ile birlikte yakınları gözyaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi. Gencin yakınları fenalık geçirince 112 sağlık görevlilerine haber verildi.
Kardeşinin 21 gün komada kaldıktan sonra dün sabah hayatını kaybettiğini söyleyen ağabeyi Halil Sarı, herkes karnesini alırken kardeşinin bugün toprağa verildiğini ifade etti. Sarı, “Olay 23 Mayıs 2014 Cuma günü oldu. Kardeşim öğle arasında alttaki mescitte namaz kıldıktan sonra yukarı sınıfına çıkıyor. İçeri girerken her zaman samimi olduğu bir arkadaşının yanağını sıkarak şakalaşıyor. Daha sonra da yazılıya çalışmak için sınıfına giriyor. Arkasından başka sınıftan 4-5 kişi içeri giriyor. Kardeşime ‘Sen neden o çocuğa vurdun?’ diyor. Kardeşim de ‘Ben ona vurmadım, o benim arkadaşım, seni ilgilendirmez’ diyor. O çocukta kardeşime küfür ediyor. Küfür edince kardeşim ayağa kalkıyor ve kalkar kalkmaz şah damarına yumruk vurmuş çocuk. Daha sonra araya girip ayırmaya çalışıyorlar ve kardeşim ayağa kalkıyor. 2-3 metre mesafe açılınca çocuk koşarak tekme atıyor. Tekme atınca da kafasını arkada duvara vuruyor. Orada düşerek bilincini kaybediyor. O arada çocuk üstüne çıkarak tekme atıyor. Sınıftan dışarı çıkartmaya çalışıyor arkadaşları. O arada da dilini yutuyor. Öğretmenler başka sınıfa alınmasını istiyor. Başka sınıfa alıyorlar ve kardeşimi oyalıyorlar. 36 tane öğretmenden bir tanesinin içinde sağlık görevlisi yok. Okulun 200 metre aşağısında sağlık ocağı var, oradan bir tane doktor alıp gelebilirlerdi. Kardeşimi dışarı taşıyorlar. Ambulansı arıyorlar, ambulans gelmiyor. Daha sonra sağlık ocağının ambulansı ile Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılıyor. Orada 3 saat kadar 112 ambulansını bekledik. O anda bize beyin kanaması olduğunu ve ciğerlerinin patlak olduğunu söylediler. Daha sonra yoğun bakım ambulansı ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildik. Orada 21 gün kaldı ve dün vefat etti kardeşim. Daha sonra polise gittiğimizde öğretmenlerin tuttuğu tutanak şu; ‘Arkadaşıyla şakalaşırken yere düştü. Kafasını vurdu.’ Müdür ve 8 tane öğretmen böyle bir tutanak tutmuşlar. Biz iki tane şahit bulduk, ailesi ile polis karakoluna gelip ifade verdiler. Müdür polis karakolunda bir tane polisi alıp yan odaya çekip konuştu. Orada polise ‘Bunlar rüşvet karşılığında getirdi bu öğrencileri’ demiş. Öğrenciler de zaten cevap verdiler; ‘Biz rüşvet karşılığında gelmedik. Biz Ferit’in sıra arkadaşıyız.’ Bunlar sınıfta olayı birebir gören çocuklar” diye konuştu.
Kardeşinin hiçbir kötü alışkanlığı olmadığını anlatan Sarı, “Kardeşimi herkese sorabilirsiniz, kendi halinde, kimseyle işi olmaz. Yaptığı tek şey okuluna eve gidip gelmek. Kardeşim 15 yaşında ama 5 vakit namazını kılıyor. Giderdi basket, futbol oynardı. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. Maalesef konuşacak çok fazla bir şey yok. Herkes karnesini alırken kardeşim bugün toprağa verilecek. Biz adaletin sağlanmasını istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Adalete güveniyoruz ama bilmiyorum yani. Abisi arıyor beni (Kardeşine vuran çocuk) ‘Bizim tanıdık komiserimiz var, bizim tanıdık savcımız var’ diye telefonda bana böyle söylüyor” dedi.
Baba Hüseyin Sarı ise, evlerinin önünde helallik alındığı sırada oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze evden alındığı sırada anne Şengül Sarı sinir krizi geçirip fenalaştı.
Ferit Arslan Sarı için daha sonra Ormanlı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ferit Arslan Sarı’nın cenazesi aile mezarlığına defnedildi.
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER