Ereğli´ye 3 Müze kazandırmak istiyoruz

Ereğli´ye 3 Müze kazandırmak istiyoruz

Ereğli´ye 3 Müze kazandırmak istiyoruz

Kdz. Ereğli İlçesinde Belediye Kent Müzesinde Resim sergisi açılışıgerçekleştirildi. Ressam Güldane Akbulut katkılarıyla hazırlanan Ereğli’nin engüzel renklerinin buluştuğu resim sergisi katılımcılar tarafından büyük ilgigördü.

Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren ve ünlü ressam Osman Zeki Oral’ın adınıtaşıyan Kent Müzesi’nde Ressam Güldane Akbulut’un yaptığı tabloların resimsergisi düzenlenen törenle açıldı. Sergi açılışı öncesi Kdz. Ereğli BelediyeBaşkanı Hüseyin Uysal ilçedeki mahalle muhtarlarına Kent Müzesi’nde kahvaltıverdi. Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Başkan HüseyinUysal’a muhtarlara verdiği önem ve destekten dolayı teşekkür etti.

UMARIM BUPROJEMİZ GÜZEL SONUÇLAR DOĞURUR

Açılışöncesi konuşan Ressam Güldane Akbulut, Kent Müzesi’nin yapılıp açılmasınarağmen içerisinde ziyaretçi olmaması nedeniyle çok üzüldüğünü ve insanları bumüzeyi gezdirmek için resim sergisi düzenlemeye karar verdiğini söyledi.Akbulut Resim Atölyesi ve Erdemirli Kadınlar Yardım Derneği adı altında resimsergisi düzenlenmesini Kdz. Ereğli Belediyesi’ne teklif ettiklerini vekendilerini güzel karşıladıklarını anlatan Akbulut “Umarım bu projemiz güzelsonuçlar doğurur. Özellikle çocuklarımıza müze kültürünü yaşatmalıyız. Sınıföğretmenlerimiz çok sıcak davrandılar. Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ve sınıföğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Ressam Güldane Akbulut’a teşekkür eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı HüseyinUysal, Belediye olarak sanata ve sanatçılara her zaman değer verdiklerinisöyledi. Ereğli’de önce Türkiye içerisinde ressamların daha sonradauluslararası ressamların katılacağı canlı resim performansı etkinliğidüzenlenebileceğini ifade eden Uysal, bunun için Ereğli’de ki sanatçıların daöncülük etmesini istedi.

3 TANE MÜZE PROJESİ DÜLŞÜNÜYORUZ

Açılışı yapılan resim sergisi ile Kent Müzesi’nin canlandığını ifade edenUysal “Ereğli’ye en az üç tane daha müze projesi düşünüyoruz. Bunlardan birtanesi hamam müzesi… Bir örneği Gaziantep’te bir örneği de İsrail’de var.Gaziantep’teki hamam müzesini gezdim. Resimleyip videoya aldık. Bozhane’de kihamamımız hemen yol kenarında. Orayı hamam müze haline dönüştürmek istiyoruz.Hamam müzesi yapma çalışmalarımız günlerdir devam ediyor. İkincisi, DenizcilikMüzesi… Burası Karadeniz Bölge Komutanlığımızın da yer aldığı çok önemli birkent. Bunun kıymetini bilip bir denizcilik müzesi açmamız lazım. Üçüncü olarakise Ereğli bir sanayi kenti ve sanayileşmeden asla kopamayız. Sanayi kentiolmanın bilinci içerisinde birde sanayi müzesi açmayı düşünüyoruz. Bunlarıyaparken Kırsal alanları koruma adı altında yapacağımız projelerde var. Bununiçin kendimize Çeştepe’yi hedef tayin ettik. Çeştepesini de halkımızlabuluşturmamız lazım. Özetle belediye olarak sanatla ve kültürle yolculuğumuzçok fazla” dedi.

ATEŞ, ARZUMUZ BU SAYISI ARTIRMAKTIR

Kültür Müdürü Muhammet Ali Ateş’te Belediye Kent Müzesi’nde332 ayrı eser olduğunu belirterek, ‘Arzumuz bu sayıyı arttırmaktır. Bunun içinher türlü tarihi değeri olan eski eşyaları için halkımız ve muhtarlarımızdandestek bekliyoruz. Bu konuda belediyemiz Kültür Müdürlüğü ile irtibatageçilebilir.” dedi.

BAŞKAN UYSAL VE BERABERİNDEKİLER SERGİYİ GEZDİ

Yapılan konuşmaların ardından Ressam Güldane Akbulut’un resim sergisikurdelanın kesilmesi ile açıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve açılışakatılan davetliler resim sergisini gezerek, tablolar hakkında Ressam GüldaneAkbulut’tan bilgi aldı.

36 ESER YER ALDI

Öte yandan,36 Eserin yer aldığı sergiPazartesi günü hariç diğer haftagünleri 10.00 -17.00 saatleri arasında 31 Ekim 2016 tarihine kadar açıkkalacak.


Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER