Ereğli’de 30’un üzerinde çiğköfteci var

Kdz.Ereğli “Adıyaman Çiğköftecisi Ömer Usta”

Ereğli’de 30’un üzerinde çiğköfteci var

Kdz. Ereğli’de ilk kez çiğköfte dükkânını Erdemir Caddesinde “Adıyaman Çiğköftecisi Ömer Usta” ile getirdiklerini dile getiren çiğköfte işletmecisi Emre Balkesen isimli Esnaf, 2008 yılında çiğ köfte dükkanını açtığında Erdemir Caddesinde hiçbir hareket olmadığını, sadece sokak lambalarından başka bir lamba yanmadığını ve açtıkları çiğköfte dükkanıyla birlikte caddeye hareket getirdiklerini belirterek, son zamanlarda Ereğli’de patlama yapan çiğköfte dükkanlarına tepki gösterdi.
Ereğli’de 30’un üzerinde çiğköfte dükkanı açıldığını ve dükkanlarında birbirlerine çok yakın olduğunu söyleyen
Balkesen, bu nedenle belediye’ye çağrıda bulunarak birbirine yakın çiğköfteci dükkanlarına ruhsat verilmemesini gerektiğini dile getirdi.
Balkesen yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Erdemir Caddesine, meşhur Adıyaman Çiğköftecisi Ömer Usta’yı açtığımızda bu caddede sadece sokak lambaları yanıyordu, onun haricinde başka ışık yanmıyordu. Biz geldik buraya hareketi getirdik, çiğköfte lezzetini ilk biz Ereğli’li vatandaşların hizmetini sunduk, ama son zamanlarda çiğköfte dükkanlarında patlama oldu. Ereğli’de şu an 30’un üzerinde çiğköfteci dükkanı var, Zaten 7’nin üzerinde Erdemir caddesinde var. Vatandaşlarımızda şaşkın bu kadar çiğköfte dükkanının Erdemir caddesinde olmasına, tabi’ki bütün esnafımız kazansın, herkesin kendi rızkını yesin ama bu kadar yakın mesafelerde çiğköfteci açılmaması gerekir diye düşünüyorum,”dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER