Ereğli’de “Alo Çileği” pazara indi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde üretilen yerli çilek pazara indi. 5 TL ile 10 TL arasında değişen fiyatlardan satılan çileğin 15 gün sonra düşmesi bekleniyor.

Ereğli’de “Alo Çileği”  pazara indi
 Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde üretilen yerli çilek pazara indi. 5 TL ile 10 TL arasında değişen fiyatlardan satılan çileğin 15 gün sonra düşmesi bekleniyor. 
Kdz. Ereğli’de çilek üretimi yapan çiftçiler bahçelerinden aldıkları ilk ürünleri pazara indirip satışına başladı. Kdz. Ereğli İlçesi Pazaryeri’nin gidişindeki köylü pazarında satışa sunulan ve “Alo Çileği” olarak adlandırılan bu yılın ilk meyvelerini fiyatları ise el yakıyor.
Kamer Mahallesi’nden Abdurrahman Baran, kendi bahçesindeki çileğin az olduğunu ve diğer köylerden toplayıp pazara getirip sattığını söyledi. Yaklaşık 15 güne kadar kokusu, aroması ve lezzeti ile diğer çilek türleri arasında en fazla tercih edilen Osmanlı Çileği’nin 15 güne kadar çıkacağını ifade eden Baran, fiyatının ise bu yıl 15 TL olmasını beklediklerini söyledi. Baran diğer çilek türlerini ise bir aydan daha fazla bir süre pazarda bulunacağını dile getirdi.
Yerli çileği bir haftadır pazarda satmaya başladıklarını belirten çilek üreticisi Köseler Köyü İsmail Demirel ise şu anda çileğin üretimin çok iyi olduğunu belirterek, hava şartlarına göre daha da artabileceğini söyledi. Çileğin çok narin bir meyve olduğunu anlatan Demirel, hava koşullarının kötüye gitmesi durumunda bir haftada kaybolabileceğini ifade etti.
Bu yıl çilek üretiminin fazla olmasını beklediklerini anlatan Süleymanbeyler Köyü sakinlerinden Fadim Dindar ise üretimin yeni başladığını belirtti. Çileğin çık narin bir meyve olduğu için çocuk gibi bakım istediğini dile getiren Dindar, şu an pahalı olan fiyatının ilerleyen haftalarda düşeceğini söyledi.
Göktepe Mahallesi sakinlerinden Ömer Özcan’da çilek fiyatlarının önümüzdeki haftalarda düşeceğini belirtti. Vatandaşlar ise fiyatı yüksek olmasına rağmen yerli çilekten vazgeçmiyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER