EREĞLİDE BİR İLK ’’ UZAY TERAPİ’’ ARTIK FİZYOTEM’DE

EREĞLİDE BİR İLK ’’ UZAY TERAPİ’’ ARTIK FİZYOTEM’DE

gundemeregli.com-Geçmiş yıllarda edindiği deneyimlerden aldığı güç ile 2010 yılında yola çıkarak insan sevgisini anlamdırmak ve kişisel deneyim becerilerini paylaşma adına çok büyük başarılara imza atan Kdz Ereğli’de kurulu bulunan Özel FİZYOTEM Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bir ilki gerçekleştirerek Engelli bireylerin dünyası olarak kabul ettikleri FİZYOTEM’ in çatısı altında buluşan özel çocuklarla ve bireylerle daha etkili, eğlenceli, motive edici teknikleri buluşturmayı amaçladıkları ‘’UZAY TERAPİ’’ sistemini ekipmanları arasına kattı.

Her yaş ve seviyedeki bireylerin Zihinsel, Bedensel, Duygusal ve Sosyal becerilerini geliştirmek adına bireylerin özel gereksinimlerine uygun Eğitim ve Rehabilitasyon programları hazırlayarak, bu programları çağın gerektirdiği şekilde fiziksel ve teknik donanımların Desteği ile uygulayan FİZYOTEM  bünyesindeki işin uzmanları ile Kdz Ereğli’de Engel-siz bir binada hizmet vermeye devam ediyor.

HASTALARIMIZ ZORLANMADAN HAREKET YAPABİLİYOR.

Uzay terapi sayesinde Hastaların zorlanmadan hareketlerini yapabildiklerini dile getiren Uzay Terapi Uzmanı Fizyoterapist Abdülkerim Değirmenci, ‘’ Özel bir kıyafetle, kafeste yapılan egzersizlerden oluşan uzay terapisi ile hastalar zorlanmadan hareketlerini yapabiliyor ’’ dedi.

OLUMSUZLUKLARI OLUMLUYA ÇEVİREREK, BEDENSEL ENGELLİ BİREYLERİN YAPAMADIKLARI BİRÇOK AKTİVİTEYİ YAPMALARINA OLANAK SAĞLAMAKTA

Diğer yandan Kurucu Uzman Fizyoterapist Meral Bilgin Demirtaş ise, Uzay Terapi sisteminin denge, ayakta durma ve yürüme gibi becerilere katkısının umut verici oluğunu dile getirerek; ‘’ Bedensel Engelli bireylerde, uzay algısı, postür bilinci ve denge de meydana gelen yetersizlikler fiziksel aktiviteyi ve günlük yaşamı olumsuz etkilemekte. Çoğu zaman aktivite azlığından kaynaklı olarak kilo sorunu da olan bu çocuklar ayakta duracak kadar güçlü kaslara sahip değiller. İşte fizyoterapistler tarafından kullanılan Uzay Terapi egzersiz kafesi; içerdiği birçok ekipmanla tüm olumsuzlukları olumluya çevirerek bedensel engelli bireylerin yapamadıkları birçok aktiviteyi yapmalarına olanak sağlamakta ve maksimum fonksiyonel düzeye ulaşarak, günlük yaşamda daha bağımsız ve mutlu hale gelmelerine büyük katkı sağlamaktadır. Uzay Terapi sisteminin denge, ayakta durma ve yürüme gibi becerilere katkısı umut vericidir. Sistem, Serebral Palsi (Beyin felci), Spina Bifida, Frederik Ataksi, Serebro Vasküler Olay (inme), Gelişim Geriliği, Mental Motor Reterdasyon, Down Sendromu, Omurilik Felci gibi bedensel yetersizliğe sebep olan birçok hastalıkta uygulanabilmektedir. ’’dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN VE VELİLERİMİZİN KATILMA HEVESLERİ ARTACAK

Çocukların ve Velilerin fizyoterapiye olan heveslerinin artacağını belirten ;Fizyoterapistler Vildan Kahraman Demirci ve Büşra Meresoğlu şunları söyledi; “Çocukların eğlenceli bir ortamda egzersizlerini yapmasına olanak sağlayan bu sistemin motivasyonu azalmış çocuklarımızın ve velilerimizin fizyoterapiye katılma heveslerini artıracağını dile getirdiler.

TÜM EREĞLİ’YE HİZMET ADINA YENİLİKLER DEVAM EDECEKTİR

Özel FİZYOTEM Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Şenol Bahadır ise ”Özel Eğitim ve Rehabilitasyon’daki yeniliklerin FİZYOTEM’in geleneği haline geldiğini belirterek “ Tüm Ereğli’ye hizmet adına yenilikler devam edecektir. Beni bu konuda teşvik eden uzman kadromuza teşekkür ederim ‘’ dedi. i sinir sistemlerinin gelişmesinde ve gevşemesinde inanılmaz derecede fayda sağlıyor dedi. Özellikle Beyin Felçli-SP çocuklarla, yürüme zorluğu çeken engellilerin beden dengesini sağlamalarına da yardımcı sayesinde, engelliler doğru adımlar atabiliyorlar. Özel

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER