Ereğli’de Perinçek’e protesto

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmasında CHP’yi eleştirince, salonda bulunan CHP’liler tarafından protesto edildi. CHP’liler Perinçek’in doğru söylemediğini belirterek salonu terk etti.

Ereğli’de Perinçek’e protesto


Kdz. Ereğli ilçesine konferans için gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, salonda bulunan bazı CHP’liler tarafından protesto edildi.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yeni anayasa çalışmaları hakkında yaptığı konuşmasında Türk kavramının anayasadan çıkarılmasına CHP’nin de destek verdiğini söylemesi üzerine ayağa kalkan ve CHP’li olduğunu ifade eden Mehmet Soyer isimli bir kişi bunun doğru olmadığını dile getirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ´Terör, Yeni Anayasa ve Bölgesel çözüm´ konulu konferans için Zonguldak´ın Ereğli ilçesine geldi. Konferansa gelenlerle selamlaşan Perinçek, konuşmasına yeni anayasa ile başladı. Perinçek´in Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP´nin, üçünün anayasa konusunda ki tasarıları aynı dediği sırada konferansı dinlemeye gelen Mehmet Soyer, Perinçek´in bu sözlerine tepki gösterdi. Soyer, Perinçek´ e ´Olmaz başkan, CHP´yi ağzına alma´ diyerek gösterdiği tepkisi ile salondan çıkmak istedi. Doğu Perinçek´in kendisinden salonda kalması yönündeki sözleri üzerine yerine oturan Soyer, bu kez de konferansa gelenlerle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Soyer salondan çıkarılmak istendi. Mehmet Soyer´in salondan çıkarılışı sırasında arbede yaşandı. Salon dışına çıkarılan Mehmet Soyer basın mensuplarına 62 yaşındayım ve 40 yıldır da Cumhuriyet Halk partiliyim. Bu genel başkanımda 40 yıldır benimle mücadele eden bir insandır. Ben onu kötülemiyorum. Ama belgeleri olmadan Cumhuriyet Halk Partisini suçlamasına taraftar değilim. Ama bu belgeye imza attıysa genel başkanım, milletvekillerim bende şerefsiz olarak soracağım o soruyu. İstifa edeceğim partimden. Benim partim buna imza atamaz. Cumhuriyeti kuran bir parti bunu yapamaz dedi.

Mehmet Soyer´in salondan çıkarılmasının ardından Perinçek’in CHP’yi eleştirmeye devam etmesi üzerine bir CHP’li daha tepki göstererek salondan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2016, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER