Ereğlinin adayı 1.sıraya oturacaktır

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Aday adayı Yaşar Balcı,7 Martta yapılacak Önseçimin, CHP’nin Demokrasi Şöleni olarak nitelendirdi.

Ereğlinin adayı 1.sıraya oturacaktır


Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Aday adayı Yaşar Balcı,7 Martta yapılacak Önseçimin, CHP’nin Demokrasi Şöleni olarak nitelendirdi.

Değerlendirme toplantısı düzenleyen Balcı, Cumhuriyet Halk Partisinin yerel ve genel seçimlerde aday adaylarını kendisini belirleme özlemi duyduğunu belirtti.

Kdz. Ereğli Yaren Restaurant’ ta düzenlenen değerlendirme toplantısına, CHP Eski İlçe Başkanlarından Hasan Sarıkurt, Atatürkçü Düşünce Derneği Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Emin Semih Özkök, Eski il Yöneticisi Osman Yeniköy ve Aşır Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Balcı, Karadeniz Ereğli ve Zonguldak olarak CHP’nin Zonguldak’ta iktidar olması için bütün cumhuriyet sevdalılarının hedefinin iktidar olabilmek olduğunu belirten Balcı şunları söyledi;“Bunun üzerine, 3 ay önce başladığım ön seçim çalışmaları, Zonguldak’ın bütün ilçe, belde, merkezlerinde partimizin 10 bin 485 kayıtlı üyesine ulaşmak ve daha sonra, halka, CHP’nin politikalarını anlatmak üzere çalışmalara başladık. Bugün, olağanüstü gayretle özellikle bayan arkadaşlarım olmak üzere tüm üyelere bir kaç kez ulaşmayı başararak yarın (7 Mart Cumartesi) yapılacak demokrasi şöleninin CHP’ye yakışır vaziyette, coşkuyla halayların çekileceği bir seçim havası içinde geçmesi konusunda gayret sarf ettik, Bugün, Devrek, Zonguldak, Çatalağzı’ndan 20’ye yakın üyemiz ‘seni destekliyoruz’ diyerek telefon ettiler. Bu, şunu gösteriyor, yaptığımız çalışmalar, Yaşar Balcı’ nın ve Ereğli’nin mutlaka 1 veya 2. sırada olması konusunda kamuoyu oluştuğu gerçeği ortadadır. Bugün, 16 tane birbirinden değerli arkadaşım ile sandıkta yarışa gireceğiz. Bu bir yarış. Sandık sonucu ne olursa olsun, sonrasında kol kola gireceğiz, kim çıktıysa onun arkasında CHP için mücadele edeceğiz. Sandıktan çıkıp çıkmamızı çok önemli değil.”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GELECEĞİ TEHLİKEDEYSE GERİSİ TEFERRUATTIR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği tehlikedeyse gerisinin teferruat olduğunu dile getiren Balcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Milletvekili olup olmam önemli değil. Cumhuriyet ile kavga eden bir iktidar var. Resmen, rejimi değiştirmek için Anayasa’yı değiştirme hedefi koymuş. Torunlarınızın geleceği tehlikede, Herhangi birimizin milletvekili sırası CHP’liler için çok önemli değil. Sizin huzurunuzda, kendi adıma söz veriyorum. Sıraya gireyim ya da girmeyeyim, partimin neferi olarak beni nerede görmek isterlerse orada çalışmaya söz veriyorum. Bütün CHP’liler aynı düşüncededir.”

“SANDIKTAN ÇIKANI ALKIŞLAYACAĞIZ”

Yarın yapılacak olan eğilim yoklamasının davul zurnalar eşliğinde halaylar çekilerek kutlanacağını belirten Balcı, sandıktan çıkanı hep birlikte alkışlayacaklarını belirterek şu görüşlere yer verdi;“Ereğli’de 4, Zonguldak’ta 12 değerli aday adayı arkadaşım yarın yapılacak eğilim yoklamasında yarışacak, Eğilim yoklamasında davul-zurna eşliğinde halaylar çekilecek, türküler söylenecek, Çıkan sandık sonucunu, hep birlikte alkışlayacağız. Kimse bundan başka bir şey beklemesin. CHP’in üyeleri onurlu insanlardır. Son birkaç gündür, mesajlarla karalama politikaları yapılıyor. Bunlar, CHP’lilerin işi değildir, biz bunlarla uğraşmıyoruz. Uzaktan gelecek insanlar, CHP’nin yarınki şölenine katkı sağlamak için bugün yola çıktılar. Bu seçim bizim için gurur kaynağı olacaktır. Üyeler sırasını kendi belirleyecek, seçtiği arkadaşın arkasında enerjilerine vererek, sahada onlarla beraber coşkulu bir seçim kampanyası gerçekleştirecekler.”

“EREĞLİNİN ADAYI 1.SIRAYA OTURACAKTIR”

“Ereğli’nin adayları, hedefi ‘1’ koymuştur. Yarın akşam saat 20.00’da sandıklar açıldığında göreceksiniz, Ereğli’nin adayı 1’inci sıraya oturacaktır. Ben 2’yi kabul etmiyorum. Karadeniz Ereğli’nin adaylarından biri 1’e oturacaktır, diğeri de arkasından 3 veya 4’e verilecektir, bundan emin olun. Ben sıcak büromda oturarak telefonla üyeye ‘oy istiyorum’ demiyorum. Dün Bölücek’ten girdim Abdi köyüne gittim. Oradan Dedeler, Danışmantlı, Pınarcık, Soğanlıyörük ve Süleymanbeyler’e giderek saat 00.30’da evime geldim. 10’larca üyeyi, gece evlerinde pijamalı vaziyetleri ile rahatsız ettim, çaylarını içip yemeklerini yedim. Bizim, Ereğli’nin 3 bin üyesi ile gönül bağımız var. 20 yıldır, bu örgütün her kademesinde görev alan bir arkadaşınız olarak çoğu üyenin elimden üyeliği geçti. CHP üyelerine güvenerek ön seçim adayı oldum. Ön seçim adayı olmak bir onurdur. Bu partide, sonucu ne olursa olsun CHP Milletvekili Aday Adayı şeklinde ön seçime giren bir kişi olarak tarihe yazılmış olmam, torunlarıma bırakacağım en önemli miras olacaktır.”

Toplantı’da, bir gazetecinin, Ereğli’de ki üyelerin aranıp ‘Ereğlili adaylara oy vermeyin’ denilmesi iddiasını yanıtlayan Balcı, “yarın seçim var. Bugüne kadar polemiğe girmedim, bundan sonra da girmem. Kim nereyi ararsa arasın; CHP’nin üyeleri onurlu, namuslu, kişilikli insanlardır. Arayanların da canı sağ olsun. Onlar o sandıkta oy verirken, elini vicdanına koyacak, kim bu partiye alın teri dökmüş adayları onlar seçecektir. Onlar asparagas haberdir. Ben üyelerin, bu tür karalama politikalarının içine gireceğine inanmıyorum, ben Ereğli haklına güveniyorum” dedi.

POSBIYIK’LA TARTIŞMA HABERİ ASPARAGASTIR

CHP’nin kontenjan adayı Halil Posbıyık’ın ofisine giderek tartışma yaşandığına yönelik yapılan haberi de yalanlayan Balcı, “Ofisine gittim, ‘hayırlı olsun’ dedim. Başarılar diledim. Oğlum ve Osman arkadaşım vardı. 5 dakika sohbet ettik. Sohbetin içinde siyasi konularda da konuşuldu. ‘Başkanım, hayırlı günler. Bir demokrasi yarışı yapacağız, buna katkı sunun’ dedim ve çıktık. Yazılan asparagastır, birileri kaşıyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER