EREĞLİ’YE SEVGİ PARKI

EREĞLİ’YE SEVGİ PARKI
 
 
 
 
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de sevgi parkı yapmak için kolları sıvayan Kdz. Ereğli Belediyesi Liman başkanlığından boşalan binayı yıkarak çalışmalara başladı.

Kdz. Ereğli Sahili Bozhane’de bulunan ve Ereğli Liman başkanlığı tarafından terki yapılan binanın yıkımı için Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Yardımcısı Özkan Özyağcı, Belediye Daire Müdürlerinin katıldığı bir etkinlik ile yıkım işlemi gerçekleştirdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık yıkım öncesinde, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ereğli’ye çok amaçlı bir Sevgi Parkı yapmak için bu alanın değerlendireceğini kaydederek, Alanın mülkiyetini 450 Bin TL’ye aldıklarını söyledi

Kdz. Ereğli’de iki km.lik uzunluğu ile ülkenin en gözde sahil şeridinde sevgi parkı kurulacak.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Liman Başkanlığının devir ettiği binanın bulunduğu alana yapılacak olan parkın vatandaşlara ücretsiz kullandırılacağı ifade edildi.

Posbıyık Liman başkanlığı hizmet binasının yıkım çalışmalarını inceleyen Posbıyık, yıkımın yapıldığı alana yapılacak olan proje ile ilgili bilgi verdi.

450 BİN TL ÖDEDİK

Alanın büyük bir bölümünün yeşil alan olarak ta kullanılacağını belirten Posbıyık, şunları söyledi:

“Gördüğümüz alan Liman Başkanlığıydı. Liman Başkanlığıydı buradan yeni binasına taşındı. Milli Emlak’lar gelir müdürlüğüne müracaat ettik. Bu alanın yeşil alan olmasını istedik. Aynı zamanda bu üstteki Binayı da mal müdürlüğünden satın aldık. Bugün yıkımını gerçekleştiriyoruz. Burada ki Sahil Sıhhiye binası da mülkiyeti kendilerine aittir. Bunlarla görüşmeler yapmak suretiyle 450 milyar liraya o mülkiyeti satın aldık, hemen kendileri yer buldular, Sanırım öğretmenevinde yer kiraladılar, yakında taşınıyorlar, taşındıktan sonra çok yakın zamanda diğer binayı da yıkacağız. Yeşil alan olarak kullanacağız. Yaklaşık Bin metrekarelik bir alan ortaya çıkacak burada.

HALKIMIZDAN TALEP GELDİ, BU TALEPİ DİKKATE ALDIK

Buradaki amacımız deniz görüntülerini kesmemek, görüş mesafesinde bina olmasın diye uğraşıyoruz. Onun için bu fedakârlıkları yapıyoruz ve projesi hazırlandı. Projeye geçeceğiz buraya “Sevgi Parkı” yapıyoruz. Yaklaşık 1000 metrekare bir alanı var, oturma yerleri, süs havuzu, ağaçlar, çocuk parkı özellikle bebek bakım odası yapıyoruz, halkımızdan talepler geliyor. Sahilde gezerken çocuklarımızın altını temizlemek, bu konuda çok büyük talep var, o talepleri de dikkate alarak, Buraya da bebek bakım odası yapmaya karar verdik, arkadaşlarımız bu konuda çalışma yaptılar,

KDZ EREĞLİ’YE YENİ BİR ALAN KAZANDIRACAĞIZ

Merdivenli iniş falan olmayacak, Kdz Ereğli’ye yeni bir alan kazandıracağız, Bu alanı müstecir’(Yüklenici Firma)’ya vermeyeceğiz, Sadece vatandaşlar evlerinden kahvaltılıklarını çaylarını kendileri getirmek suretiyle buraya gelip Kahvaltılarını yapabilecekler ve dinlenebilecekler, yani herhangi bir müstecir(yüklenici Firma)’ya verme niyetinde değiliz, Ücretsiz bir park olacak.”
 
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER