Ergün ,iddialara yanıt verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ormanlı Belde Başkanı Recep Ergün, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’ un yapmış olduğu bilgilendirme toplantısından dolayı teşekkür ettiğini ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak her ne kadar muhalefet olunsa da Ormanlı ve Ormanlı Belediyesi menfaatine yapılan işlerde belediye başkanımıza desteğimiz tamdır” dedi.

Ergün ,iddialara yanıt verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ormanlı Belde Başkanı Recep Ergün, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’ un yapmış olduğu bilgilendirme toplantısından dolayı teşekkür ettiğini ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak her ne kadar muhalefet olunsa da Ormanlı ve Ormanlı Belediyesi menfaatine yapılan işlerde belediye başkanımıza desteğimiz tamdır” dedi.

Geçmişte yaşanan olay nedeni ile kendisinin de adının anıldığını dile getiren Başkan Ergün yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “Ormanlı Belediye Başkanı Sayın Bayram Başol 11 Ekim 2014 Cumartesi günü halkı bilgilendirme toplantısı yapmıştır. Sayın Başkanın Cumartesi günü bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür ederiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her ne kadar muhalefet olsak ta, Ormanlı ve Ormanlı Belediyesi menfaatine yapılan işlerde belediye başkanımıza desteğimiz tamdır. Sayın Başkanın kanunsuz yapılan işler ve yolsuzlukların üzerine gitmesi ve bu konuda hassas davranmasından dolayı da takdir ediyoruz.

“ADIMIN KARIŞTIRILDIĞI OLAYA AÇIKLAMA GETİRMEK İSTİYORUM”

Ancak; geçmiş de yaşanan bir olay nedeni ile benimde adım anılmıştır. Adımın karıştırıldığı olaya açıklama getirmek istiyorum. Bizim Ormanlı Belediyesine maddi veya manevi herhangi bir zarar vermemiz düşünülemez. Başkanın açıklamasında 1.100.00 TL’lik bir faturadan bahsediliyor. Ancak 2009 Yılında Mahalli idare müfettişi tarafından bu fatura incelendi ve dava konusu oldu. Hâkim evraklarda gerekli incelemeyi yaptı, ifadeleri aldı, gereken açıklamalar yapıldı. Ormanlı’ da bizi ve ailemizi herkes tanır.

“BU İSİM DEĞİŞİKLİĞİ ESNASINDA BÖYLE BİR HATA YAPILDI”

2004-2009 yıllarında ticarette yaşadığımız bazı sorunlardan dolayı babam, aile şirketimizi bana devretmek zorunda kaldı. Bu isim değişikliği esnasında böyle bir hata yapıldı. Ancak maddi olarak Belediyeye hiç bir zarar verilmedi. Mahkeme konuyu ve evrakları incelemesi sonucu bir art niyet olmadığı, kural hatası yapıldığı ve aynı hatanın tekrar yapılmaması uyarısında bulunarak berat kararı verdi.

“SAYIN BAŞKANIN BU KONUDAKİ HASSASİYETİNİ HER ALANDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Sayın Başkanın bu konudaki hassasiyetini her alanda görmek istiyoruz. Mesela, şu anki çalışmakta olan benzin istasyonumuza iş yeri açma ruhsatı alırken mi üzerinden hesaplanarak 22.000.00 TL Ruhsat harcı çıkarıldı ve biz bu miktarı belediyeye ödedik. Yine aynı şekilde beldemizde bir halı saha açıldı. O tesise de m2 üzerinden 17.500.00 TL. Ödeme çıkartıldı ve harç yatırılmayınca tesise açma izni verilmedi. Beldemizde bizim alt tarafımızda çalışan bir benzin İstasyonu daha var. M2 ölçüleri bizim istasyonla aşağı yukarı aynı olan bu istasyondan ise 1.600.00 TL. Ruhsat harcı alındı. Şimdi Sayın Başkan mademki belediye ile ilgili haksızlıkların üzerine gidip hassasiyet gösteriyor, bu konuyla ilgili acaba ne söyleyecek merak ediyorum.

“ UYDURUP- KAYDIRDIK” DİYE CEVAP VERMİŞTİ

Çünkü şuan Başkanın muhasebesini yapan personel o dönem belediye fen işleri hizmetlerinde çalışıyordu. Ve bu işyeri açma ruhsat harcı neden bu kadar az hesaplandı diye sorulduğunda “ Uydurup- Kaydırdık” diye cevap vermişti.

“UYDURUP- KAYDIRILAN” İŞ NEDEN GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Şimdi bende Sayın Başkana soruyorum; bu “ Uydurup- Kaydırılan” iş neden görmezden gelindi. Sayın Başkanının bu konuda da hassas davranacağını düşünmek istiyorum.

“BENİMDE İSTASYONUM YENİDEN ÖLÇÜMÜNÜ YAPTIRACAĞIM DİYE SÖZ VERMİŞTİ”

Halı saha ile ilgili Tacettin Çetin orayı ölçüm parasını yatırsın benimde istasyonum yeniden ölçümünü yaptıracağım diye söz vermişti. Veysel Avcı 17.500 Lira harcı yatırdığı halde o sözünden vazgeçti.

“ORMANLI ADINA HASSA DAVRANMALARINI BEKLİYORUM”

Muhasebe müdürünün yolsuzluğuna da gelince önceki Başkan Yaşar Sever’ e defalarca uyarıda bulundum. Bu işin vebali varsa Yaşar Sever’in dir. Bundan sonraki çalışmalarında Bayram Başol ve ekibine başarılar diliyor ve bu konularda daha hassas davranmasını Ormanlı adına bekliyorum.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER