Eroğlu,Bu aziz vatan için canını feda eden şehitlerimizi unutmadık

Eroğlu,Bu aziz vatan için canını feda eden şehitlerimizi unutmadık

Eroğlu,Bu aziz vatan için canını feda eden şehitlerimizi unutmadık

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu aziz vatan için canlarını feda eden şehitleri unutmadıklarının altını çizerek “Ülkemizin her bir karış toprağında olduğu gibi Zonguldak’ta da şehitlerimizi unutmadık. Bu sebeple ilde daha önce tesis ettiğimiz Şehitler Ormanı Mesire Yeri’ni yeniden düzenleyerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

Alan İçerisinde Şehitlik Bölümü Oluşturuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 17 Aralık 2012 tarihinde Zonguldak Ereğli ilçesi Hoballar Köyü mevkiinde 10 dönümlük alan üzerinde
tesis edilen Şehitler Ormanı Mesire Yeri yeniden düzenlendi.
Zonguldak ili nüfusuna kayıtlı ve bu vatan için canını vermiş aziz şehitlerimizin hatırasını ilelebet yaşatmak maksadıyla her bir şehitin adının yazılı olduğu abide ve her bir şehidimiz için servi fidanı dikilerek alan içerisinde şehitlik bölümü oluşturularak, 10 dekar alan üzerine kurulu olan mesire yeri 20 dekara çıkarıldı.Ayrıca, ziyaretçi ve misafirlere daha kaliteli hizmet sunmak maksadıyla mesire yeri içerisinde 3 adet kamelya, piknik üniteleri ve yöresel ürünler satış reyonları yapıldı. Bununla birlikte alana yürüyüş parkuru da eklenerek, mesire yerinin düzenleme çalışmaları bitirildi ve vatandaşların kullanımına açıldı.Kurtuluş savaşı dışında son yıllarda yaşadığımız terör olaylarında hem asker, hem de polis olarak onlarca vatan evladımızın şehit olduğunu kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çok hassas günlerden geçtiğimiz şu dönemde Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak şehitliklere gösterdiğimiz özen, şehitlerimize bir vefa örneğidir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER