Eski Bakan Güçlü´den, BEܒye ziyaret

Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Eski Bakan Güçlü´den, BEܒye ziyaret
Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ziyaret etti. 
Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü öncülüğünde Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. Yılı münasebetiyle on beş ilde düzenlenen Mehmet Akif okumalarına dahil edilen Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) gelen Prof. Dr. Sami Güçlü BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti.
Daha sonra BEÜ Konukevi’ne geçen Güçlü ve Özer’e Zonguldak Valisi Ali Kaban, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu da katıldı.
Ziyaretlerin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Sami Güçlü BEܒnün çalışmalarını takdir ettikleri belirtti.
Sakarya, Kocaeli, Bolu, Kayseri, Çorum, Aksaray ve Nevşehir’de okuma faaliyetlerine başlayıp sürdürdüklerini ifade eden Güçlü; Sezai Karakoç, Nurettin Topçu, Necip Fazıl Kısakürek, Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra, Mustafa Kutlu okumalarına bu yıl Mehmet Akif Ersoy´u eklediklerini söyledi. Konya ile beraber Burdur, Kastamonu, Ankara, İstanbul ve Balıkesir´i ve Zonguldak’ı okuma gruplarına da dahil ettiklerini belirtti.
Prof. Dr. Sami Güçlü, Akif bizim kahramanlarımızdan birisidir. Bugün onu okumak; ümitsizliğimizi kırmak, üzerimize düşen sorumluluklarımızı anlamak, birlik ve beraberliğimizin ne demek olduğunu anlamak, birlikte yaşamamızın ne kadar zahmetli olduğunu anlamak için gereklidir. Sen hem bir milletin en çok sevdiği bir adam olacaksın, hem de sürgün olacaksın. 11 yıl vatanından uzak kalacaksın, bu topraklarda ölmek için dua edeceksin. Bunları ancak Akif´i okuyunca öğrenebilirsiniz ifadelerini kullandı. Güçlü konuşmasını, Tüm bu çalışmaların neticesinde; Asım´ın nesline ait bir örnek, Anadolu topraklarında var mı yok mu, bunu öğrenmiş olacağız. Derdimiz bir ses, bir nefes, bir canlılık yakalamak diyerek tamamladı.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Sami Güçlü´ye teşekkür etti. Rektör Özer konuşmasında “Üniversitemizde her yıl çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerde öğrencilerimizin milli ve manevi bir şuurla buluşmalarını istiyoruz. Mehmet Akif Ersoy Türk gençliğine yaşamıyla, karakteriyle ve sanat anlayışıyla en güzel örneği teşkil edebilecek yegâne şairimizdir. Vatanına ve milletine olan bağlılığı, vakur duruşu, okuyunca ruhumuzu coşturan şiirleriyle nesiller boyu yaşayacak olan şairimiz ile ilgili etkinlikler gerçekleştirmek bizim için onur vericidir. Bu vesileyle Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. Yıldönümü vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy okumalarını başlatan ve üniversitemizi de bu okumalara dahil eden Prof. Dr. Sami Güçlü’ye teşekkür ederim” dedi.
Ziyaret Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in Prof. Dr. Sami Güçlü’ye hediye takdimleriyle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER