Eski bakan İsmet Sezgin vefat etti

Eski bakan İsmet Sezgin vefat etti

Eski bakan İsmet Sezgin vefat etti

Eski Bakan ve Meclis Başkanı İsmet Sezgin, Ankara’da tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 88 yaşında hayatını kaybetti.

Ankarada 25 gündür tedavi gören eski bakanlardan İsmet Sezgin hayatını kaybetti.

25 gündür Ankara GATAda tedavi görmekte olan Aydınlı eski bakanlardan İsmet Sezgin (88), bu akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede septik şoka bağlı olarak gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

İSMET SEZGİN KİMDİR

İlköğrenimini Aydın’da, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamlayan İsmet Sezgin, 1950 yılında İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulundan mezun oldu. Talebe Cemiyeti başkanlığı yaptı ve Türkiye Millî Talebe Federasyonunun aktif bir üyesi olan İsmet Sezgin, Denizli’de Türkiye Emlak Kredi Bankasının şubesinde göreve başladı. İsmet Sezgin Denizli’de matematik öğretmenliği yapan Saadet Hanım’la evlendi.

1952’de Denizli’de Demokrat Parti (DP) İl İdare Kuruluna seçilerek politikaya atılan Sezgin, 1955 yılında henüz 27 yaşında iken Aydın Belediye Başkanı seçildi. Bu görevinden, 27 Mayıs 1960’ta Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koymasından sonra tutuklanarak ayrılan Sezgin, tutukluluk süresinin sonunda Aydın’da Adalet Partisi (AP) il teşkilatını kurdu. Sezgin, 1961 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde Aydın Milletvekili oldu.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER